Redactieblog

2 reacties

Vijf procent meer varkens geslacht in 2010 dan in 2009

In de eerste vier maanden van 2010 zijn in totaal 4,7 miljoen varkens geslacht.

Dat is 5 procent meer dan in dezelfde periode in 2009. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Het aantal slachtingen ligt wel ruim onder het niveau van 2007. Toen werden in de eerste vier maanden van het jaar 5,02 miljoen varkens geslacht. Dat is het hoogste aantal in de laatste vijf jaar.

In april zijn dit jaar 1,14 miljoen varkens geslacht, dit is 12 procent lager dan in maart. Toen werden 1,30 miljoen varkens geslacht. Dit heeft mogelijk te maken met de drie extra slachtdagen in maart ten opzichte van april. Vergeleken met februari is het aantal slachtingen in april 6 procent hoger, maar in februari waren ook minder slachtdagen dan in maart.

Met de 1,14 miljoen slachtingen is in april 105.893 ton varkensvlees geproduceerd. Daarmee ligt het niveau ruim onder de 120.757 ton van maart. Het gemiddelde gewicht van de geslachte dieren was in april met 92,9 kilo geslacht gewicht iets lager dan de 93,2 kilo geslacht gewicht in maart.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    john

    inderdaad intensieve veehouderij weg en jachtrecht terug voor iedereen, dan vang ik mijn eigen vlees wel.... 95 % van de bevoling heeft behoefte aan vlees, wij zorgen er voor dat deze 95 % niet hoeft te jagen voor vlees en zijn dus zeer belangrijk voor onze economie. Denk daar maar eens aan!

  • no-profile-image

    Riekje

    Zoveel van die sociale dieren die door de mens worden gezien als productiemateriaal. Bij deze cijfers springen de tranen mij in de ogen. Wat erg. Waar is de mensheid mee bezig. Het wordt de hoogste tijd dat de dieren de mens gaan zien als nuttig voor hun consumptie...helaas... Wat een verspilling van levens.

Of registreer je om te kunnen reageren.