Redactieblog

9 reacties

Varkensprijs Vion stijgt 5 cent

De varkensprijs van Vion stijgt deze week met 5 cent naar € 1,50 per kilogram geslacht gewicht.

De varkensprijs is hiermee terug op het niveau van begin juni. Vorige week noteerden de Duitse slachterijen ook forse prijsverhogingen. De prijsstijging is het gevolg van beperkt aanbod van varkens. "Door het warme weer is de groei bij de vleesvarkens teruggezakt. Hierdoor daalt het aanbod van vleesvarkens", zegt Marc van der Lee, directeur communicatie van Vion. Afgelopen week heeft de slachterij minder varkens geslacht dan normaal in deze tijd van het jaar. Hoeveel minder wil Vion niet zeggen.

Andere slachterijen spraken zelfs van een dieptepunt van het aantal slachtingen in een vijfdaagse werkweek. Met de prijsstijging proberen slachterijen varkenshouders te motiveren vleesvarkens eerder aan te bieden bij de slachterijen, om voldoende varkens te hebben om vaste afnemers van vlees te kunnen voorzien.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  alle pijlen op vion

  als de vleesinkopers nu maar geen weerstand hebben tegen de hoge prijzen, ik voel vion al bibberen

 • no-profile-image

  varkenshouder

  Gewoon rustig doorleveren, dan maar lichter!!! Zorg dat de varkens van de markt zijn en niet zoals fasdf zegt want dan donderd over een aantal weken weer de prijs in mekaar. Rond deze tijd is er altijd minder vraag (zoals elk jaar) en wanneer we alles vasthouden zometeen super veel aanbod (zware varkens). Wat hebben we dan verdiend?
  Laat de slachterijen maar wat meer kosten hebben per varken.

 • no-profile-image

  john

  ze kunnen maar alvast weg zijn.. laat die supers maar eens voelen hoe het is om een tekort aan vlees te hebben. die boot uit brazilie is nog lang niet hier en als die wel komt hebben we voldoende varkens en laten ze het de volgende keer wel weer om hier nog eens een boot heen te sturen.

 • no-profile-image

  Patrick

  RECHTZETTING de laatste woorden : voor die 120 kg zonder kop en mantel zijn verkeerdelijk meegestuurd geworden in mijn reactie!!

 • no-profile-image

  fasdf

  en juist nu iedereen die varkens vast houden, ze groeien toch nie hard laat ze maar eens voelen dat ze ons nodig hebben

 • no-profile-image

  boerke

  gewoon doorleveren dan kunnen de varkensprijzen nog wel eens wat duurder worden. nu niets en over 2 weken heel veel werkt denk ik averechts. als je maar wel goed in de gaten houd aan wie je de varkens leverd. persoonlijk lever ik liever niet aan een slachterij die denkt dat ze alles te vertellen hebben en altijd als eerste de prijs laten zakken. maar ja, dat is persoonlijk

 • no-profile-image

  john

  hmm 45 cent de kg? wat zijn de slachtkosten daar. Maar inderdaad zieke handel ik verwacht dan ook snel stijgende prijzen daar. Konden we onze sector maar eens paar keer per jaar vaker even pauzeren zo slecht is dat niet! Laat die heks uit het sprookje van doornroosje maar langskomen en onzen varkens enkele weken laten slapen.. dan komt het allemaal goed.

 • no-profile-image

  ynit

  Er zij toch nog verstandigen varkenshouders in het zuiden.
  gewoon door leveren na week 35 is het gedaan

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik zit gelukkig (of niet...)niet meer in de slachthuisbranche maar vandaag slikte ik even toen ik deze morgen de gezanten over de vloer kreeg van een buitenlandse (buur) varkensboer en nog deze avond een slager.
  De heren verkochten aan een opbrengstprijs 120 kg 35700 ft(-1750 ft gewichts-aftrek) en deze avond hoorde ik een leverprijs eu snit zonder kop (voor dat 120kg levend varken )van 53200ft wel dat noem ik nu een eens slachtopbrengst voor dat geld wil ook ook weer slachthuis gaan spelen want blijkens is dat nu big business geworden en blijkens zit er meer rek in demarges dan we allemaal vermoeden . voor de rekenaars deel het verschil in 283 en je het het in Euro
  Voor die 120 kg zonder kop en mantel

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.