Redactieblog

Storteboom overgenomen door Britse slachterij

Pluimveeslachterij Storteboom is overgenomen door 2 Sisters Food Group.

Dat heeft het dochterbedrijf van Boparan Holdings bekend gemaakt. 2 Sisters had al eerder aangekondigd plannen te hebben om Storteboom over te nemen, maar nu heeft ook de ondernemingsraad en de mededingingsautoriteit goedkeuring verleend voor de overname.

Met de overname van Storteboom komen in Nederland twee internationaal opererende partijen op het gebied van pluimveevlees: Plukon en 2 Sisters. 2 Sisters wil het segment van Storteboom gaan uitbreiden. "Storteboom was na de doorstart in 2003 vooral gericht op foodservice en industrie. We gaan ons nu ook meer richten op de retail in Nederland", zegt Ruud Oost, directeur van de Nederlandse vestiging van 2 Sisters in Cuijk.

Onder welke merknaam het pluimveevlees van 2 Sisters in de Nederlandse schappen komt is nog niet bekend. "2 Sisters is in Groot-Brittannië marktleider en heeft daar veel naamsbekendheid. In Nederland en Duitsland is Storteboom juist een begrip", zegt Oost. Nederland is het enige land buiten Groot-Brittannië waar 2 Sisters vestigingen heeft. 2 Sisters heeft een omzet van 900 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.