Redactieblog

2 reacties

'Q-koorts geen effect op consumptie geitenmelk'

De Q-koortscrisis heeft geen effect gehad op de consumptie van geitenzuivel.

Dat zegt bestuurslid Edwin van der Pas van Amalthea Van Dijk. "Het consumentenvertrouwen in geitenzuivel is ondanks de problemen met Q-koorts niet geschaad. Direct nadat de problemen met Q-koorts duidelijk werden is gemeld dat het consumenten van geitenmelk geen risico vormt voor de verspreiding van Q-koorts. Dat hebben de consumenten goed opgepakt", aldus Van der Pas.

Amalthea heeft voor de verkoop van geitenmelk naar het buitenland vaste afspraken met afnemers in België en Duitsland. "Ook zij hebben niet anders gehandeld door de Q-koortsproblematiek", aldus Amalthea. De coöperatie heeft in de eerste helft van dit jaar 30 procent minder melk verwerkt dan normaal. "Hierdoor hebben we ook minder melk naar het buitenland kunnen verkopen."

Amalthea werd zwaar getroffen door Q-koorts. De helft van de leden van het zuivelconcern heeft een bedrijf dat besmet is verklaard met Q-koorts. Ook voor voerleverancier Hendrix UTD zorgt Q-koorts voor een forse afname van geitenvoeromzet.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    william

    beste geitenhoudster, de export bepaald voor een groot deel de prijs dus zodra de melk naar frankrijk weer makkelijker gaat merken wij mischien iets van het "tekort". Niet klagen over de vrije markt aub, we zijn namelijk niet zielig.

  • no-profile-image

    geruimde geitenhoudster

    Dus er is een schaarste aan geitenmelk, maar waarom wordt de prijs dan steeds maar weer naar beneden bijgesteld??????

Of registreer je om te kunnen reageren.