Redactieblog

Opnieuw bedrijf besmet verklaard met Q-koorts

In het Noord-Brabantse Oost- West- en Middelbeers is een melkgeitenbedrijf besmet verklaard met Q-koorts.

Dat meldt het ministerie van landbouw. Het bedrijf in de gemeente Oirschot is het 91e bedrijf dat officieel besmet is verklaard met Q-koorts.

Het besmette bedrijf was tijdig en volledig gevaccineerd tegen Q-koorts. Hierdoor wordt geen levenslang fokverbod opgelegd op het bedrijf. Ook hoeven geen dieren geruimd te worden, omdat er in verband met het fokverbod geen drachtige dieren zijn.

Op het besmette bedrijf worden wel andere maatregelen genomen. Het bedrijf mag geen bezoekers ontvangen in de stal. Alleen mensen die vanwege hun beroep op het bedrijf langskomen, mogen in de stallen komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.