Redactieblog

1 reactie

Nieuwe actie Belgische melkveehouders

Belgische melkveehouders gaan opnieuw actie voeren.

Op 12 juli gaan melkveehouders protesteren bij een conferentie in Brussel over het toekomstige zuivelbeleid van Europa. De actie wordt georganiseerd door de Milk Interest Group (MIG), een Waalse dochter van de European Milk Board (EMB).

De European Milk Board vindt dat de voorstellen van de EU-High Leven Expert group geen inkomenszekerheid bieden aan melkveehouders in Europa. “Als het Europees beleid die aanbevelingen voor de melksector volgt dan richt het zich op de bescherming van de industrie. Het brengt de toekomst van kleine boeren in gevaar”, aldus Urbain Mourreaux van MIG. EMB heeft geen vertrouwen in directe contacten tussen melkveehouders en de zuivelindustrie of in interventie-instrumenten of een melktermijnmarkt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Willem

    Slechts ter informatie.
    Het EMB organiseert deze acties in samenwerking met ECVC (Via Campesina) en de dus gezamelijke organisaties lid van de EMB en de ECVC zullen aanwezig zijn in Brussel om de voor de melkveehouders slechte conclusies in het rapport van de EU-HLG aan de kaak te stellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.