Redactieblog

1 reactie

Nieuw vleesproduct van biologische leghennen

Leveranciersvereniging Biomeerwaardekip heeft een nieuw product ontwikkeld.

Een biologische kipschnitzel met biologsiche spinazie en biologische kaas. De kip-spinazie-kaasschnitzel heeft drie sterren van het Beter Leven kenmerk. Het product is een resultaat van samenwerking tussen Biomeerwaardekip, Pluimveeslachterij Van der Meer en Zonen en Dalco Food.

Biomeerwaardekip is een vereniging van ruim veertig biologische pluimveehouders. Zij zochten in een samenwerkingsverband naar een manier om naast de productie van biologische eieren, ook het vlees van hun biologische leghennen meer waarde te geven.
Veel biologische leghennen worden in het reguliere circuit verwerkt, waardoor ze de meerwaarde van biologisch verliezen.
Het assortiment van biologische kipschnitzel, biologische kipnuggets en een biologische kipburger is nu uitgebreid met een biologische kipschnitzel gevuld met spinazie en kaas. Landbouwminister Gerda Verburg noemt het nieuwe product een mooi voorbeeld van krachtenbundeling in de keten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    doemaar gewoon

    3 sterren van Beter Leven?
    levend geplukt worden door je soortgenoten,is dat beter leven!!

Of registreer je om te kunnen reageren.