Redactieblog

3 reacties

MKZ in westen van Rusland

In het Zuid-westen van Rusland, bij de grens met Oekraïne, is mond- en klauwzeer vastgesteld bij een varkensbedrijf.

Alle 204 varkens op het bedrijf zijn geruimd. De besmetting is waarschijnlijk veroorzaakt door wilde zwijnen. In de omgeving van het besmette bedrijf is een karkas van een wild zwijn gevonden. Dit dier bleek besmet met MKZ. In het gebied worden alle wilde zwijnen gedood in het kader van bestrijding van MKZ.

De besmetting is nog niet officieel gemeld bij de werelddiergezondheidsorganisatie OIE.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Veehouder de afstand tussen Zuid West Rusland en Ooost polen is ca. 1000 km. Dus dat valt nog mee. Kalveen uit Rulsland komen volgens mij so wie so niet naar Nederland, de Rusen mesten hun stieren zelf op de melkveebedrijven zijn ze gewend vn vroeger.

 • no-profile-image

  Christian de Vries

  Waar grenst polen precies aan Rusland dan??

 • no-profile-image

  veehouder

  MKZ in het westen van rusland, morgen kalveren uit het grensgebied van Polen en Rusland naar de kalvermester in Nederland. Over enkele weken MKZ in Nederland!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Leve de handel!!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.