253 x bekeken

Klink bindt strijd aan met muggen

Op drie plaatsen in Noord-Brabant bestrijdt de Voedsel en Waren Autoriteit sinds donderdagavond een aantal exotische muggensoorten.

Tijdens reguliere controles zijn muggen en larven aangetroffen bij importeurs van gebruikte banden.

Het gaat om de Aziatische tijgermug, de Amerikaanse bandenmug en de gele koortsmug. De insecten kunnen ziekteverwekkende virussen of parasieten met zich meedragen en overbrengen op mensen en dieren. Om te voorkomen dat de muggen zich permanent vestigen op die locaties heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) besloten tot een actieve bestrijding.

De aanwezigheid van exotische muggensoorten in Nederland wordt sinds enkele jaren goed in de gaten gehouden. Sinds 2006 zijn bedrijven die plant lucky bamboo importeren onderworpen aan controles en bij glastuinders wordt de tijgermug bestreden. Ook hebben er inspecties plaats langs snelwegen en bij bedrijven die handelen in gebruikte autobanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.