Redactieblog

7 reacties

'Hobbyhouders registreren pas bij vervoer dieren'

Hobbydierhouders weten wel dat ze hun schapen en geiten moeten registeren in het I&R-systeem, maar zien de noodzaak niet om dit voor 1 juli te doen.

Dat zegt Gijsbert Six van de Nederlandse Belangenvereniging van Hobbydierhouders (NBVH).

"Hobbydierhouders die aangesloten zijn bij organisaties of stamboeken en die een UBN hebben, zijn zeker daartoe bereid. Maar het is hobby en de dieren lopen gewoon in de wei. Zodra de dieren afgevoerd worden, zullen ze geregistreerd worden in het systeem", verwacht Six.

Gebrek aan informatie over de verplichte registratie is er volgens de NBVH niet. ”"Iedereen is goed geïnformeerd. Bij sommige stamboeksystemen zijn er echter technische problemen", zegt voorzitter Paula Polman.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ben

  Ik betaal en werk al jaren voor IDR-Online het I&R systeem van de GD( Gezondheidsdienst voor dieren)
  Wat blijkt nu; de GD geeft deze informatie niet door aan de Dienst Regelingen.
  Heeft iemand ook deze ervaringen?

 • no-profile-image

  bokkie,bokkie,

  Onder het mom van gezondheid wil de belastingdienst ook graag even meekijken

 • no-profile-image

  schapenmanneke

  als de AID de ambtenaren van het LNV ministerie en aanverwante diensten eens gingen controleren op de dieren die ze houden dan is er bij veel ambtenaren thuis iets mis. wij worden niet gecontroleerd zeggen sommige ambtenaren openlijk.

 • no-profile-image

  boerke

  Als die hobbyisten de noodzaak van de I&R verplichtingen niet inzien, moet de AID eens heel snel er op af en gepaste maatregelen nemen. Kom nou!!

 • no-profile-image

  boerke

  Ooistad?, dat ligt bij Duckstad. En die Ooistadters moeten gewoon eerst zorgen dat d'r eigen zaken goed geregeld zijn en dan pas naar een ander wijzen. En nog beter is om helemaal niet naar een ander te wijzen. En nog een dringend advies: hoe die suggestieve verdachtmakingen maar voor jezelf. Gatverd.......

 • no-profile-image

  john

  waar ligt ooistad

 • no-profile-image

  schuurtje

  als hobby geiten houden wat moet je nou met een ubn nummer als je maar 2 geiten hebt het kost geld en je hobby moet of mag wel geld kosten. maar niet met dezze domme i&r systeem en al helemaal niet als het verplicht is

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.