Redactieblog

261 x bekeken

EU: gezondheid Braziliaanse varkens in orde

De gezondheidsstatus van varkens in de Braziliaanse staat Santa Catarina is in orde.

Dat concludeert de Europese Commissie, die een onderzoek deed in verband met de mogelijke export van varkensvlees uit de regio naar Europa. Een speciaal EU-team controleerde de gezondheidsstatus van de dieren en de controlesystemen voor meldingsplichtige ziekten.

Uit het onderzoek blijkt dat de kwaliteit van de gezondheidscontroles sterk verschillen per bedrijf, maar alle bedrijven staan onder toezicht. In het gebied mag niet gevaccineerd worden tegen MKZ en varkenspest. De ziekte is er recent ook niet voorgekomen, maar er is voor deze ziekten ook geen controlesysteem. Dit vindt de EU wel nodig voordat exportcertificaten worden gegeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.