Redactieblog

313 x bekeken 4 reacties

Duitse varkensprijzen gestegen

De Duitse varkensprijzen zijn deze week fors gestegen.

Slachterij Tönnies noteerde met € 1,50 per kilo geslacht gewicht een prijsstijging van 5 cent, terwijl Vion de prijs in Duitsland eveneens met 5 cent verhoogde naar € 1,50. Ook in België steeg de prijs met 4 cent en de NVV noteerde een prijsstijging van 6 cent naar € 1,47. De prijs is hiermee terug op het niveau van de eerste week van juni.

De snelle opleving komt na een forse prijsdaling van een aantal weken geleden. De prijsstijging wordt naar verwachting veroorzaakt door de beperkte aanvoer van varkens. Als gevolg van het warme weer groeien de dieren slecht, waardoor er minder dieren worden aangeboden. Slachters melden dat er deze week historisch weinig dieren zijn geslacht.

Of de prijsstijging door zet is moeilijk te zeggen. De vraag naar varkensvlees is door de vakantieperiode vrij stabiel.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Communiceren

  VION heeft een communicatie directeur (Marc van der Lee) en een communicatie manager (Marcel Henst), ze blinken alleen niet uit in communiceren.

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Deze prijsverhoging bevestigd de onnodige prijsverlaging door Vion/Zlto ingezet een paar weken terug. Alleen de NVV/DGB hebben heftig gereageerd op die onnodige prijsverlaging en met argumenten,en we kunnen nu vaststellen dat ze gelijk hadden. Ik ben benieuwd naar wat voor verhaal de Hr van Balkom van Vion nu heeft.

 • no-profile-image

  Marc van der Lee

  Duidelijk communiceren is inderdaad niet eenvoudig. Dat heeft ondermeer met het onderwerp te maken. Maar het wordt al stukken gemakkelijker als je weet met WIE je in gesprek bent. Dus 'Communiceren, is moeilijk', kom eens voor de dag.
  Marc van der Lee
  VION

 • no-profile-image

  Gert-Jan

  klopt helemaal willie en ben ook benieuwd naar de reactie van vion

Of registreer je om te kunnen reageren.