Redactieblog

347 x bekeken 22 reacties

Dictator Van der Ploeg

Professor Jan Douwe van der Ploeg wil dat ZLTO niet langer meedoet aan de discussie over de toekomst van de veehouderij.

Ze mogen later aansluiten als de milieuorganisaties een plan hebben gemaakt. Het moet niet gekker worden! Is het de professor in zijn bol geslagen? Is hij door de hitte bevangen? Anders kun je toch nooit zo'n dwaas voorstel doen. Ondemocratisch ook. Dictatoriaal.

Zijn plan viel goed bij de club waar hij sprak. Luid applaus van de aanwezigen op de Brabantse milieufederatie. Een applaus met een nare smaak. Men kan via de democratische weg de eigen ideeën niet realiseren en dan wordt de sector, waar het over gaat, buiten beeld gezet.

Het doet denken aan landen, die geleid worden door dictators. Wie het niet eens is met de leider wordt uitgeschakeld. Daar met het geweer, hier met de mond. Maar in principe gelijk.

Zie je meteen hoe gevaarlijk de milieufanaten zijn. We wisten dat ze geen enkel wapen schuwen. Kijk maar naar de nertsenhouderij. Geen enkel mededogen met de angst, die ze in de gezinnen van de nertsenhouders brengen.

En dan werpt professor Van der Ploeg zich op als Leider van deze groep radicalen. Van hem mogen boeren niet meer meepraten over de eigen toekomst. Het is van de gekke. Van der Ploeg maakt zich volstrekt belachelijk en verdient het niet meer serieus te worden genomen. Juist hij als professor zou moeten weten dat de sector druk bezig is met de eigen duurzame toekomst.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Maakt niet uit wat er stond herkauwer, niemand is in jou vage berichten geïnteresseerd

 • no-profile-image

  onderzoeksreporter

  Inmmiddels heb ik via via een opname van de betreffende bijeenkomst in handen gekregen. Vergaderboer heeft de woorden van Van der Ploeg inderdaad flink verdraaid en wel op zo'n manier dat het inderdaad richting laster en leugenverspreiding gaat. De discussie ging namelijk helemaal niet over het uitsluiten van ZLTO. Schande dat dit zo in een toch gerenomeerde krant gepubliceerd is.

 • no-profile-image

  Patrick

  @Piet, vreemd dat je geen antwoordt geeft op een simpele vraag, maar deze ontwijkt met een bijbel spreuk, tja....
  @Ondernemer, geweldige reactie die je geeft, je maakt 1 typfout denk ik, wat niet erg is, want dat kan iedereen overkomen. ALS je schrijft 'reageer dan niet' en vervangt dat door 'Vergaderboer schrijf dan niet' dan klopt je stukje perfect.
  Want als ik het huidige artikel 'nog' maar eens lees. LEES ik, ZLTO mag later aanschuiven. Er staat niet, mag NIET aanschuiven, of zal nooit meer naar geluisterd worden. Maar dan de rest van het artikel, typisch een spiegel voor de artikel schrijver zelf, zoals een zwaar verslaafde zijn verslaving tot in de eeuwigheid en eeuwigheid van dagen zal ontkennen. Hou je vast, hij schrijft, (hou zeker in de gaten dat ZLTO later kan aanschuiven), vergaderboer begint titel en schrijft dictator, en zegt, zlto wordt buitenspel gezet, zlto worden uitgeschakeld met een geweer door fanaten die geen enkel wapen schuwen. Dan draaft vergaderboer compleet door en heeft een vreemde en zeer economische kijk op mededogen. Tja, spiegeltje spiegeltje aan de wand wie is hier nu de radicaal van het land???? Komt bij dat het overal heel normaal is dat verschillende groepen in verschillende samenstellingen vergaderen of overleggen, of vooroverleg voeren, of ideeen voor vergaderingen of tijdens een vergadering uitwisselen of bespreken.
  Samenstellingen van groepen zal altijd wisselen in besluitvorming, dat komt echt overal voor. Alleen bij ZLTO is dat schijnbaar niet bekend of normaal, en mag dat niet getolereerd worden volgens 'vergaderboer'...........

 • no-profile-image

  Hendrik Rietman

  Zonder naar elkaars argumenten te luisteren zal men er nooit uitkomen. ZLTO lijkt mij mans genoeg om parallel aan de discussie van de (onderling verdeelde?) milieuorganisaties een eigen discussie/overleg op gang te zetten met de betrokken instanties en organisaties om tot een plan van aanpak te komen. (Als ze dat nog niet doen, lijkt mij van wel. Misschien zijn de milieuorganisaties te laat ingestapt en hebben ze eerdere mogelijkheden gemist zoals in het artikel van 8 juli staat te lezen.). Het lijkt er op dat milieuorganisaties er nu pas achter komen dat er vanuit de sector al lang en stevig nagedacht wordt over de toekomst en men begint te voelen dat de boot al in diepere wateren is. Terwijl de milieu organisaties in de voorbije tijd met vrijwel niets anders bezig waren als af te geven op de vleessector. Reden voor hun om nu de kapitein tot stoppen te manen en met alle macht in roeibootjes over de hoge golven alsnog het schip te bereiken.
  Laat alle organisaties onderling eerst maar eens gescheiden plannen opstellen om over een tijdje in een ronde tafelgesprek de scherpe randjes er af te vijlen en dan de plannen tot een constructief mandaat samen te smelten.

 • no-profile-image

  .

  Niet meer aanschuiven. Wij hebben het voor het zeggen in onze sector. Als wij in Nedeland niet voor uit kunnen dan doen we het toch net over de grens. Daar heb je wel europese wetgeving. Laat die mileu organisaties maar lekker vergaderen. Zonder algemeen draagvlak bij de consument en agrarische sector verplaats je de sector alleen. Zo dom zijn ze wel maar vroeg of laat gaan zij het wel beseffen. De echte ondernemers die redden het toch wel.

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Patrick, zelf heb je geen gevoel voor de realiteit, evenals vdPloeg ea. Blijkbaar zijn de argumenten van milieufanaten en mijmer-professoren alleen te verdedigen in een eigen clubje. Als je niet aanvoelt dat het ridicuul is om zonder sector vertegenwoordigers over de sectorale toekomst na te denken, redeneer je nogal vanuit een ivoren studeerkamer.

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  @ Patrick, natuurlijk mogen ze later aanschuiven, om vervolgens de milieules gelezen te worden. Een verhaal dat gespeend is van elke realiteit maar wel breeduit in de media gebracht wordt. Ik heb er niets op tegen dat de milieuorganisatie zich eerst inlezen en uitvechten wat zwaarder weegt, dierwelzijn of milieu. Dat mag echter niet de status van een maatschappelijk debat hebben. De maatschappij doet nl maar deels mee.

 • no-profile-image

  exact

  Patrick, wat een gezwans . Heb je gisteren iets moeten wegdrinken en ben je nog niet helemaal terug op aarde?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Chapeau onderzoeksreporter. Maandag moeten we stappen ondernemen om de redactie van AGD er toe te bewegen om Vergaderboer met het grofvuil mee te geven. Ik wil hem wel komen bundelen. Gratis! Want die man is een regelrechte blamage voor het AGD, een nieuwsmedium dat ik zeer waardeer en dat een cruciale rol in agrarisch Nederland vervult. En daarin hoort geen leugenachtig lasterlijke vuilspuierij thuis.

 • no-profile-image

  boer

  Dan maken wij een plan dat we alle subsidies van die miliueterroristen intrekken zodat ze geen bestaansrecht meer hebben. Oja die eikels kunnen aanschuiven als wij alles beslist hebben...

 • no-profile-image

  .

  Als de mileu organisaties geen draagvlak kan krijgen bij de veehouderij dan krijgen zij vroeg of laat de deksel op de kop.

 • no-profile-image

  Leer

  Zeer gevaarlijk, deze Baghwan goeroe Van der Ploeg. Hij benoemt niet per ongeluk ZLTO, wetende dat deze geld- en machtbeluste club zijn eigen boeren langzaam uitroeit.

 • no-profile-image

  Gert

  Het is nooit goed een partij uit te sluiten van een discussie over zijn eigen toekomst. Bovendien: wat voor discussie voert de milieubeweging? Hun standpunten zijn immers bekend, evenals die van roepende-in-de-woestijn-professor Van der Ploeg. Het gaat er om samen een toekomst uit te dokteren, die kan rekenen op een breed draagvlak. Door een partij, die er het meest mee te maken heeft, uit te sluiten bereik je dat nooit. Dom dus van professor Van der Ploeg.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Als veehouder kan ik de conclusie trekken uit dit verhaal, geen minut tijd in steken. Snel aan het werk, dit zal toch door ons moeten gebeuren. Maar wel voor veel een veel te lage vergoeding! Voor dat ze verder blijven discuseren, denk maar eerst na, als je niet wilt betalen voor je voedsel moet je , je mond houden!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Wat Vergaderboer nu heeft geschreven raakt aan de grenzen van hetgeen er in een democratische rechtstaat toelaatbaar is. De man gaat zich te buiten aan schandalige feitenverdraaiing, zaait haat en criminatiseert andersdenkenden. Hij is een regelrecht schandaal voor de vrije drukpers en tevens een gevaar voor de boerenstand. Met een enkele pennestreek benoemt hij Jandouwe van der Ploeg tot 'milieufanaat die geen enkel wapen schuwt en geen mededogenkent met slachtoffers van (inderdaad criminele: Herkauwer)ontoelaatbare akties. Deze man is er op uit om mensen tegen elkaar op te zetten. Hij rukt dingen uit haar verband en doet het voorkomen alsof ZLTO een organisatie is die wérkelijk achter haar leden staat. Terwijl iedere weldenkende boer weet, dat de boerenstand van dat hele LTO absoluut niks te verwachten heeft! Wat nu als Van der Ploeg het eens ZO bedoeld heeft? Redactie AGD: u zou er goed aan doen om de Vergaderboer de wacht aan te zeggen. Per direct! En als ik Jandouwe was dan konden zowel Vergaderboer als het AGD binnenkort een Kort Geding tegemoet zien. Want ook in onze persvrijheid hoort men waarheidsvinding strikt van moedwillige haatzaaierij, leugen en laster te scheiden.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Gadverdamme wat een vies ventje is die vergaderboer. Dit is pure opruiing, leugen en laster. Schandalig!

 • no-profile-image

  Patrick

  @Piet, of het is mij niet duidelijk, maar leg het me gerust uit in je eigen realiteit. ZLTO kan later aanschuiven of is dat niet zo? Zoals ik het lees wordt niemand uitgesloten, alleen de volgorde is een keer anders. Ik zie het als zo. Vroeger hadden moeilijk opvoedbare en opstandelijke leerlingen en kleuters de leiding over de school en het schoolplein, en dat maakte ze arrogant. Nu gaan de leraren en de ouders eerst in gesprek met elkaar hoe ze liefdevol hun kinderen op het rechte pad kunnen brengen zonder hun tere zieltjes te beschadigen. De kinderen moeten nog steeds het gevoel hebben dat ze belangrijk zijn, de baas over het schoolplein zijn, maar nu ook in samenhang met buurt en omgeving. Dat is een heel psychologisch en gevoelig proces. Dus het is wijzer dat eerst de ouders en de leraren en de omgeving een plan maken en dan de kinderen er bij gaan betrekken, zodat het een gelukkige familie wordt.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Sinds wanneer bepaal jij voor anderen, Melkveehouder? Neem liever nota van mijn waarheidsgetrouwe reactie op een stuk rioolproza dat zijn weerga nauwelijks kent. En ga je in jouw dichtgespetterde grupstal diep voorovergebogen schamen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  De laatste zin van mijn zojuist geplaaste bericht moet als volgt worden gelezen: want ook in onze persvrijheid hoort men het geven van een eigen mening strikt van moedwillige haatzaaierij, leugen en laster te scheiden.

 • no-profile-image

  ondernemer

  HAHAHA zoiets doms heb ik nog nooit gehoord. Reageer dan niet. Ik had voor ik deze reactie nog respect voor jou. Maar als je zoiets durft te schrijven is dit een blijk van arogantie. Weinig kennis van zaken. En helemaal geen respect voor degene die het moet uivoeren.

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik zie dat ZLTO later kan aanschuiven bij een discussie, staat zelfs in het artikel van Vergaderboer!!! Kan je gelijk zien hoe overdreven en kinderachtig ZLTO mensen als Vergaderboer zijn. ZLTO lijkt me meer een clubje van bestuurders die alles doen voor eigenbelang en daar de boeren voor gebruiken en misbruiken. ZLTO heeft altijd de macht, de middelen, de pionnen en marionetten gehad om alles wat ze wil uit te voeren hoe ze het wilde hebben. Nu andere mensen en organisaties eerst willen brainstormen over de sector, en mee wil denken met de sector lijkt me juist een prima punt, hoe meer inzichten hoe beter. En dat ZLTO later aan kan schuiven is dan prima, en hoeft niets af te doen aan de 'suprieure' macht en visie van ZLTO. Vergaderboer is voor geen enkele rede vatbaar als je zijn lijst van ongekende logica leest in zijn artikel. Misschien is dat missen van inzicht een gevolg van het warme weer, stiekem hasj gerookt, of het voetbal verlies nog niet verwerkt? Jammer van Vergaderboer zijn toonzetting, normaal zijn zijn artikelen best volwassen. Laat het ons weten Vergaderboer, wat is er aan de hand?

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Haha, zo'n figuur als Patrick verdient niet eens een reactie. Antwoord een zot naar zijn dwaasheid niet.

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.