Redactieblog

454 x bekeken

Daling aantal slachtingen vleeskuikens

Het aantal slachtingen van vleeskuikens is in april van dit jaar gezakt ten opzichte van maart.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In april werden 36,9 miljoen vleeskuikens geslacht. Dat is 10 procent minder dan de 40,9 miljoen dieren die in maart werden geslacht. Het aantal slachtingen in maart was opvallend hoog. In de maanden daarvoor werden gemiddeld 35 miljoen vleeskuikens geslacht. Met 36,9 miljoen geslachte vleeskuikens ligt de productie in april iets lager dan de 37,7 miljoen slachtingen in april 2009.

Het gemiddelde gewicht van de vleeskuikens lag in april op 1,63 kilo geslacht gewicht per dier. In maart was dit met 1,51 kg geslacht gewicht per vleeskuiken aanzienlijk lager.

Of registreer je om te kunnen reageren.