Redactieblog

610 x bekeken 26 reacties

Buitenlandse vraag naar boeren uit Nederland

Vanuit het buitenland is er een constante vraag naar agrarisch ondernemers.

Hierbij wordt ook gekeken of er Nederlandse ondernemers bereid zijn te emigreren naar deze landen. Dat meldt makelaarsvereniging NVM.
In Nederland is het aantal ondernemers dat wil emigreren beperkt. Met name in het zuiden van Nederland is er weinig animo om te emigreren. "Toch maakt de huidige situatie van grond-, melk- en quotumprijzen in combinatie met lagere grondprijzen in het buitenland dat er volop kansen liggen voor emigratie", aldus Harry Boertjes van de NVM. "Met name in Denemarken, Zweden, Canada, Duitsland en de Verenigde Staten liggen kansen."

Ook in de glastuinbouw ligt emigratie nagenoeg stil. Of de rust op de emigratiemarkt verband heeft met de problemen met Vreba-hoff is lastig te zeggen. "Misschien is het juist een stimulans voor potentiële emigranten om goed te kijken met welke bedrijven je in zee gaat", aldus de NVM.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  wie wil er nog hard en lang werken en zich flink in de schulden steken ??

 • no-profile-image

  Han

  Patrick en Jeroen ik heb eeb duidelijke mening en wel deze >de prijzen zijn te laag<. Zolang je met 100 % eigen vermogen werkt zul je nog wel uit komen, maar is er een stevige hypotheek nodig komen de kosten wel erg dicht bij de opbrengsten en zal het gezinsinkomen verdampen.
  Ik heb me al jaren afgevraagd ;"Waarom gaan de voedsel producenten en verkopers niet zelf in de productie?". Hier kan maar één verklaring voor zijn, de marges zijn te laag ten opzichte van de risico's en dus neem je hier >vrijwillige slaven< voor.

 • no-profile-image

  J. Vermeer

  Inderdaad mijnh Wijnholds dat bent u! Maar de kwaal gekend is al half genezen zegt het spreekwoord!

 • no-profile-image

  Han

  Melkveehouder. Ik heb nog geen vraag naar Topambtenaren uit Den Haag, ze zijn te strak in de leer en niet omkoopbaar. Dus ongeschikt voor twede en derde wereld landen.

 • no-profile-image

  Hans

  Nee Bertus, Piet, en met hem vele anderen, trekken op het moment van emigratie de Nederlandse verslavings-infuusslang eruit. Zo gauw je dan in het nieuwe vaderland bijkomt, van uit je Nederlandse verslavings coma, dan zie je de wereld met andere ogen. Van een boer in ruste mag je ook zoiets verwachten.

 • no-profile-image

  venus of

  Is er ook vraag naar Spotvogeltjes?

 • no-profile-image

  Han

  John ik ben het met je eens pas op voor Nederlanders in den vreemde. Alles wat ik in Rusland verloren heb zien gaan is niet ten goede gekomen aan Russen maar aan Nederlanders. De handels mentaliteit en de VOC mentaliteit niet bepaald iets om trots op te zijn. De VOC tijd heeft reeds de kiem gelegd voor de huidige crisis.[zie; "In het verleden behaalde Resultaten". Bijdragen tot de Nederlandse beleggingsgeschiedenis]

 • no-profile-image

  .

  u voelt zich aangesproken j vermeer

 • no-profile-image

  venus

  Er is dus vraag naar Spotvogeltjes.

 • no-profile-image

  John

  Nee pas op voor nederlander, waar ook ter wereld. O.K er zitten enkele goede tussen maar die moet je zoeken. Dus onthou dit want anders gaan je nog aan John die ook ergens op deze wereld zit denken.

 • no-profile-image

  Patrick

  Han !
  Bingo !!!
  Waarom komen geen immigranten naar Nederland of naar Belgie ?
  Ik heb nog geen Rus -Amerikaan Deen of Zweed zien komen boeren in onze Benelux !
  Bv In Hongarije is veel grond verkocht aan buitenlanders ...maar welke?? pusta vlaktes- Bergen en strandgebieden
  In topakkerbouwstreken doen ze je dood moest je er als buitenlander indringer komen spelen en die topakkerbouwstreken zijn er zowel in die immigratievraaglanden als in Belgie en Nederland .

 • no-profile-image

  Che'

  HET IS TIJD VOOR REVOLUTIE!!!!!!!

 • no-profile-image

  Han

  Z ouden potentiele emigranten zich afvragen waarom er in het vraag land geen opvolgers zijn?? Dat de genoemde landen zoveel mogelijkheden aanbieden moet een diepere achtergrond hebben. Hier hoor je de heren makelaars nooit over. Ze zijn makelaar geworden om te verkopen, iet om eerlijk antword te geven op de vraag >waarom zijn in deze landen geen bedrijfs opvolgers?<

 • no-profile-image

  Jeroen

  Han Patrick juist, wat is de reden. Denemarken heb ik wel me mening over net als Zweden. Duitsland wel gedachten gang en Amerika?????

 • no-profile-image

  john

  regel 1 als je gaat emigreren

  PAS OP VOOR NEDERLANDERS waar ook ter wereld
  Dit blad ik helemaal geopserveerd door vreba hoff dit terwijl je daar geen last meer van zal hebben maar het geeft wel ander potentele oplichters de kans omdat niemand naar ze omkijkt en zodoende hebben ze gewoon een vrijbrief. Allemaal mooien verhalen op niks af ze spreken de taal en dat is het. Voor de rest begrijpen ze het wel maar snappen ze het niet en daar moet jij ja jij de rekening voor betalen. Dit soort bedrijven zouden gesertificeerd moeten worden en als een beglijder niet in het land woont waar jij naar toe wil gaan dan niet met hem in zee.

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Een huisarts ex bestuurslid van de Rabobank wist mij onlangs te vertellen waarom in Nederland nauwelijks gestraft word voor wat andere mensen noemen "bijzondere handel". Dat kwam volgens hem door het feit dat wij een handelsland zijn? Waar in Amerika 30 jaar gevangenis straf word gegeven moeten de Nederlandse "handelaren" maximaal een werk strafje krijgen, dat vond hij heel normaal? En ik ben natuurlijk gek!

 • no-profile-image

  Boeren

  Wanneer er in Nederland ook grond zou zijn voor € 20.000, geen waarde van quotum en rechten, dan werd er ook hier goud geld verdient met boeren.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Is er in het buitenland ook vraag naar onze topambtenaren?

 • no-profile-image

  gert

  Pas op voor debakels !!

 • no-profile-image

  agrarier

  Schaam je Nederlanders want ik ben het er mee eens: Pas op voor Nederlanders in het buiten land, want het zijn oplichters eerste klas. En ze schrijven maar over 1 bedrijf ,en de rest?????????????

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  ''Waar een wil is, is een weg''. Natuurlijk schuilen overal risico's, soms meer als wij graag zouden willen of leuk vinden!!!... Dat hoort ook bij het ondernemerschap!!!... Het zit wel eens mee en het zit wel eens tegen. Maar toch beste mensen, ''wie niet waagt wie niet wint''. Wie durft moet gaan!!!... Wie twijfelt moet thuis blijven. Het moet atijd een persoonlijke beslissing zijn en blijven!!!...

 • no-profile-image

  Bertus

  Piet, ben jij ingehuurd door LNV om mensen over de streep te trekken om te gaan emigreren? Ik lees nu al enkele maanden je reacties en het valt me op dat je iedere keer weer met deze boodschap komt.

 • no-profile-image

  Dairyfarmer

  Blijf maar lekker in Nederland,dat is veilig en alles wordt voor je geregeld.

 • no-profile-image

  gert

  Geen vraag naar dure wetenschappers en onderzoekers uit Wageningen ?Hebben we ook nog wel een paar over van boven de balkenende norm .

 • no-profile-image

  henk

  Wat een negativiteit. Dan ook niet zeuren dat je in Nederland een lage melkprijs hebt of moet betalen om van je mest af te komen

 • no-profile-image

  Han

  Hans als boer in ruste als je een afgezwaaide boer die nu bedrijven in Oost Europa probeert te helpen bij hun weder opstanding, zo wilt noemen, zie ik duidelijk waar de Nederlande boeren mentaliteit toe leidt. (TE) lang vasthouden aan oude waarden, voor mij is de zetmeelaardappel het mooiste voorbeeld, in 40 jaar geen prijsverhoging en als de laatste steun weg valt wordt de lucht wel heel donker. toch gaan de heren en dames door met de gedachte / hoop Brussel redt ons wel en anders treedt de biotechnologie wel op als reddende engel.

Laad alle reacties (22)

Of registreer je om te kunnen reageren.