Redactieblog

1 reactie

Wetenschap waarschuwt voor illegale vleesimport

Onderzoekers waarschuwen voor illegale importen van vlees uit Afrika.

Via de importen kunnen ziekten in Europa geïntroduceerd worden, die hier niet (meer) voorkomen bij mensen en dieren. Zo is varkenspest endemisch in delen van Afrika.

Wekelijks wordt via de Parijse luchthaven Charles de Gaulle meer dan 63 ton vlees en vis illegaal geïmporteerd. Dat blijkt uit onderzoek van een internationaal onderzoeksteam. Het gaat hoofdzakelijk om vlees van gehouden dieren. Maar per week wordt ook ongeveer 5 ton zogenoemd bushmeat, vlees van grootwild van de Afrikaanse savanne ingevoerd. Hierbij werd onder andere vlees van wilde zwijnen, hertachtigen, apen, buffels en reptielen gevonden.

Bij een steekproef onder 134 reizigers bleek de helft vlees bij zich te hebben, variërend van kleine pakketten tot hele schapen en kalveren. Reizigers gaven aan de dieren net voor vertrek geslacht te hebben.

Het vlees wordt niet alleen voor eigen consumptie meegenomen, maar ook doorverkocht aan restaurants verspreid over heel Europa. Gemiddeld levert een kilo vlees van bushwild de handelaren 20 euro op.

Eén reactie

 • no-profile-image

  struikrover

  Dat klopt !!
  De douane in Parijs gaat gewoon hun neus achterna.
  Als ze de koffers opendoen ruik je de stank van de rotte vis al.
  Meestal gooien ze de hele koffer dan in de vuilcontainer. Lekker gezond al die negers in Parijs , maar ze kunnen wel goed voetballen !!

Of registreer je om te kunnen reageren.