219 x bekeken 9 reacties

Weer vertraging perceelsregistratie

De aanpassing van het perceelsregister loopt opnieuw vertraging op. Dienst Regelingen (DR) heeft dermate veel correcties ontvangen dat het proces nog maanden kan vergen.

Tot 1 april hebben boeren samen 82.000 wijzigingen van de oppervlakte van hun percelen doorgegeven. Sinds die tijd zijn er nog eens 150.000 mutaties ingediend. Landbouwminister Gerda Verburg is daardoor overvallen, zo stelde zij in een gesprek met de agrarische pers gisteren. ”Dat is natuurlijk het goed recht van boeren, maar wie had dit kunnen voorspellen?”

Ondernemers die voor april een wijziging hebben ingediend, kunnen tussen 1 en 15 juli de oppervlakte eventueel nog naar beneden bijstellen. Boeren die na die datum correcties hebben verstuurd, krijgen daar later nog de gelegenheid voor; over de exacte data worden zij door DR bericht.

Bij die organisatie zijn inmiddels alle verloven ingetrokken, zegt Verburg.  In een brief aan de Tweede Kamer schrijft zij: ”Het LNV-Loket staat met een maximale bezetting klaar voor de landbouwers.”
De vertraging met het perceelsregister heeft mogelijk gevolgen voor de uitbetaling van de toeslagrechten. Volgens de wet mag Verburg daar op 1 december mee beginnen, maar zij kan nu nog niet toezeggen die datum te zullen halen. In september stuurt zij een brief met de voortgang van het proces naar de Kamer.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  sjeng

  Wie is hier nu weer de dupe van: de boer, deze krijgt zijn compensatiebedragen (let wel geen subsidies zodat de europese burgers goedkoop kunnen vreten) weer enkele maanden later.

 • no-profile-image

  gert

  Hier worden boeren strontziek van

 • no-profile-image

  jan

  bent u dat mens ook zo zat??????
  Ik wel

 • no-profile-image

  Banner

  Dat had ik wel kunnen voorspellen!!!
  Je kan als overheid tegenwoordig bijna alles met een boer doen maar er zijn grenzen kom een boer niet aan zijn grond!!!

 • no-profile-image

  KM

  Ja ik ben Verburg meer als zat!
  Heb altijd CDA gestemd maar deze keer niet meer.
  Verburg heeft alleen maar gepoogd om haar eigen belang te dienen wie haalt het nou in haar hoofd om een blad te maken met pagina vol over dr eigen ik!
  Voor mannen als Braks en Veerman heb ik respect ook deze hebben maatregelen moeten nemen welke niet iedereen bevallen.
  Maar ik heb bij deze heren nooit het gevoel gehad dat ze minister waren ter eigen meerdere eer en glorie.
  Echter Verburg zit er alleen maar voor haar eigen eer en glorie gelukig rust hier geen Zegen op en zal ze nu wel verdwijnen en hopelijk een of andere inhoudloze baan krijgen.

 • no-profile-image

  KM

  Wat een domme opmerking van hopelijk snel exit minister Verburg "wie had dit kunnen vermoeden" Kennelijk vermoed Verburg dat de agrariers die ha zomaar af laten pakken!
  In ieder geval hebben wij de zetels van het CDA nu afgepakt weet Verburg ook is hoe dit voelt!
  Mensen laat u geen ha afnemen stel geen enkele perceelsoppv naar beneden bij op aandringen van LNV!
  Als u er niet uitkomt laat DR dan alles maar opmeten! zoals toegezegd door Verburg
  Als er 200000 percelen en slootmarge opgemeten moeten gaan worden is de AID 10 jaar bezig!

 • no-profile-image

  Leen

  Dat krijg je als DR buiten zijn boekje gaat en eigenhandig grenzen gaat wijzigen waar de boer nota-bene zijn (digitale) handtekening onder heeft gezet. Juridisch gezien helemaal fout. Bij veronderstelde afwijkingen hadden ze de boer gelegenheid moeten geven aanpassingen te doen. Zo niet, controle. Bewijslast ligt in elk geval bij LNV! Dus die boeren die externe instanties hebben laten meten zijn mooi dom bezig geweest. Voortaan aangifte op papier doen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Zo houden ze zichzelf weer aan het werk, vreemd toch dat er zoveel onvrede over de overheid is.

 • no-profile-image

  kom

  Een spotvogel die op het CDA stemt hi hi hopsasa!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.