Redactieblog

211 x bekeken

Verburg positief over inhaalslag vaccinatie Q-koorts

Landbouwminister Gerda Verburg verwacht op korte termijn versoepelingen te geven in het Q-koortsbeleid.

Ze is tevreden over de actie die is genomen nadat enkele weken geleden de noodklok werd geluid over de beperkte vaccinatiegraad in de melkgeiten- en melkschapenhouderij.

"Ik verwacht dat de vaccinatie nagenoeg afgerond is als de versoepelingen doorgevoerd worden. De sector heeft met de snelle vaccinatie een geweldige prestatie geleverd. Ik hoop de sector op korte termijn weer perspectief te kunnen geven zodat de ondernemers de toekomst weer zonnig kunnen inzien", aldus Verburg.

Eerder gaf het ministerie aan dat de doelstelling is om per 1 juli de maatregelen te versoepelen. "Hierover moet nog een kabinetsbesluit worden genomen", zei Verburg na de presentatie van het Emzoo-rapport over de aanpak van zoönosen. Verburg benadrukte het effect van de vaccinatie tegen Q-koorts. "Het aantal patiënten is dit jaar aanzienlijk lager dan vorig jaar."

Of registreer je om te kunnen reageren.