4 reacties

Verburg nodigt hoogleraren uit voor bedrijfsbezoek

Landbouwminister Gerda Verburg nodigt alle hoogleraren die onlangs een petitie ondertekenden over de toekomst van de veehouderij uit voor een bedrijfsbezoek.

Zij wil hen laten zien dat er wel degelijk verduurzaming plaatsheeft in de sector.

Onlangs trad een groep van ruim honderd hoogleraren onder leiding van voormalig directeur Roos Vonk van Wakker Dier naar buiten met forse kritiek op het beleid van Verburg. De minister zou te weinig respect voor natuur, milieu en dierenwelzijn tonen. Inmiddels is het manifest ondertekent door 249 wetenschappers.

Verburg heeft hen allemaal gevraagd voor een bezoek maandag aan een scharrelvleeskuiken- en biologisch varkensbedrijf in Salland. Na afloop wordt er in een restaurant gedineerd. De actie van de hoogleraren heeft kritiek gekregen, omdat slechts weinigen van hen beroepsmatig met de agrarische sector heeft te maken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  patrijs

  Trap er niet in hoogleraren,vroeger noemde men dit paaien en naaien.
  Het schijnt dat er in NBr Schaijk ook weer een prachtstal met 300 dode varkens te bezichtigen is.
  Snel naar het industrieterrein met deze branch,dan is controle enigszins mogelijk.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Stuk gevogelte, allereerst moet me van het hart dat je op een zeer laaghartige manier je commentaar levert op het drama in Schaijk. Denk er maar eens over na dat juist jouw soort opmerkingen zeker een rol spelen tot het leggen van de kiem voor zulk soort mens en dierenleed.
  Ten tweede vraag ik me af waarom je beducht bent dat Verburg deze hoogleraren uitnodigt. Dit is de uitgelezen kans voor deze hooggeleerden om eens kennis te maken met zaken waarover ze een mening hebben, maar verstand van zaken ontbreekt. Alleen ontzettend jammer dat Verburg niet wat veehouders heeft uitgenodigd om deze hoogleraren tekst en uitleg te laten geven door mensen uit de praktijk.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Dat is nu precies wat ik me ook afvroeg toen ik dit las. Op wiens kosten gaat dit allemaal weer gebeuren? Zelf hebben ze vette salarissen, maar het zal wel weer op de kosten van de boeren gebeuren. (productschappen?) En Theo, natuurlijk wordt jij niet uitgenodigd. Met kennis kunnen ze in dit land niet zoveel, is alleen maar lastig.

 • no-profile-image

  Theo

  Zou graag eens met die z.g hoogleraren discussiëren ,heb 45 jaar ervaring in de landbouw ,weet waarom het een en ander tot stand is gekomen vanuit het verleden ,wat de boerenstand allemaal heeft gedaan om het naar ieders zin te maken en ook hoe vaak ze bedonderd zijn door de politiek maar ook door de z.g natuurvrienden ..Als er een club mensen zijn in Nederland waar zo tegen aan geschopt word dan zijn het de boeren .Ook zo,n figuren als patrijs hier onder is zo,n voorbeeld ,t enige wat ze kunnen is hard werkende mensen schofferen.O ja en natuurlijk zou ik graag mee willen doen ,want een lekker etentje sla ik nooit af ,al wil ik het wel zelf betalen en niet op kosten van LNV

Of registreer je om te kunnen reageren.