Redactieblog

326 x bekeken 6 reacties

VWA: merendeel vaccinatieweigeraars gaan vaccineren

Het merendeel van de negen bedrijven die vorige week nog niet gevaccineerd hebben tegen Q-koorts zijn gaan vaccineren.

Dat zegt de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Bij de negen bedrijven zitten ook een aantal bedrijven die vanwege gewetensbezwaren niet willen vaccineren. Hiervoor heeft het ministerie andere maatregelen.

Van de melkgeitenbedrijven zijn 262 bedrijven inmiddels volledig gevaccineerd, op 68 bedrijven moet de herhalingsvaccinatie nog plaatsvinden. Van 31 bedrijven heeft de VWA wel een toezegging van vaccinatie, maar hier is nog geen administratieve bevestiging van ontvangen.

In het I&R-systeem, dat het ministerie van landbouw als graadmeter gebruikt, hebben 308 melkgeitenbedrijven de vaccinatie geregistreerd. 53 bedrijven hebben de vaccinatie hier nog niet geregisteerd.

“Van de melkschapenbedrijven zijn 33 bedrijven gevaccineerd, zes bedrijven moeten nog een tweede vaccinatie uitvoeren”, meldt de VWA. 29 bedrijven hebben de vaccinatie in het I&Remsysteem gemeld, 10 bedrijven moeten dit volgens de VWA nog doen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geitenhoudster

  "het meerendeel"? Kan de vwa niet specifieker zijn? Het lijkt me toch dat ze excact kunnen weten wie en wanneer! Het gaat tenslotte maar om 9 bedrijven.
  Men kunnen de vergoedingen voor de bokken en de geiten ook tot op de cent "waarderen".

 • no-profile-image

  overeem

  Wie weet wanneer er duidelijk gaat worden of er per 1 juli de versoepelingen doorgaan.

 • no-profile-image

  oplettende

  Ik vind I&Remsysteem de heel toepasselijke benaming.....

 • no-profile-image

  Alexander v/d Schans

  Jeannet v/d Ven/Nico Verduin, kunnen jullie proberen na te gaan of deze cijfers
  kloppen. De in dit artikel aangegeven aantallen verbazen mij en komen volgens
  mijn informatie niet overeen met de feiten. Het is erg frustrerend voor alle betrokkenen dat de sectoren[schapen/geiten] telkens op deze manier
  onterecht in kwaad daglicht geplaatsd worden! Probeer hierover duidelijkheid te geven en dit ook extern te communiceren. Dank je wel!

 • no-profile-image

  Mariska

  Ter informatie: deze cijfers zijn afkomstig van de VWA. Ze baseren zich op de stand van zaken van vrijdagmorgen 11 juni.

 • no-profile-image

  Jacco

  Als deze cijfers kloppen (want dat moet je maar afwachten op deze site) vind ik dit schrikbarend! Ben nu benieuwd naar de reactie van Schapenboer.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.