Redactieblog

285 x bekeken 2 reacties

Rechter wijst bezwaar vaccinatie Q-koorts af

De rechter van het College voor Beroep van het Bedrijfsleven (CBB) heeft de bezwaren van een geitenhouder uit Bennekom tegen de verplichte vaccinatie tegen Q-koorts afgewezen.

De geitenhouder, met en bedrijf met 180 geiten, maakte bezwaar tegen de verplichte vaccinatie. Hij achtte het risico op besmetting via een dierenarts die de dieren komt vaccineren groter dan het risico op een natuurlijke besmetting. De rechter oordeelde dit onterecht en oordeelt dat het bedrijf toch gevaccineerd moet worden. Ook het bezwaar van de geitenhouder dat het vaccin niet in Nederland is toegelaten wees de voorzieningenrechter af. "Het middel is nog niet geregistreerd volgens de Wet Diergeneesmiddelen, maar er geldt een tijdelijke toelating waardoor het middel toch is toegelaten in Nederland."

Het bedrijf is het laatste melkgeitenbedrijf in Nederland dat weigerde te vaccineren tegen Q-koorts. Eén ander bedrijf heeft aangegeven gewetensbezwaren te hebben en krijgt daardoor andere voorwaarden van het ministerie van landbouw.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    een geitenboer

    ik zou maar gouw gaan enten want het is moelijk kersen eten met onze zeer betrouwbare overheid

  • no-profile-image

    bruuske

    Het stinkt al de hele tijd rondom de q koorts,maar dit is HET GEURTJE van de week

Of registreer je om te kunnen reageren.