Redactieblog

1970 x bekeken

Pfizer sluit productie diergeneesmiddelen in Weesp

Geneesmiddelenconcern Pfizer wil de productievestiging in Weesp, waar diergeneesmiddelen worden geproduceerd, sluiten.

Op de locatie werken 110 mensen. Zij dreigen hun baan te verliezen. Pfizer wil de productielocatie liefst volledig verkopen aan een andere vaccinproducent, zodat de medewerkers mee kunnen naar de nieuwe eigenaar. "Of dit lukt hangt volledig af van de markt voor diergeneesmiddelen", aldus een woordvoerder van Pfizer.

De verkoop is onderdeel is van een wereldwijde reorganisatie van het bedrijf. In de komende anderhalf tot twee jaar wil Pfizer de productie van pluimveeevaccins van Weesp overbrengen naar de Verenigde Staten en Brazilië. De productie van andere vaccins worden verplaatst naar Spanje en andere vestigingen. Voor de agrarische sector in Nederland heeft de verkoop van de productielocatie geen gevolgen. "De vaccins blijven gewoon beschikbaar voor de veehouders", aldus Pfizer. In Weesp wordt onder andere het Poulvac voor pluimvee en paardevaccin Duvaxyn tegen Westnilevirus geproduceerd.

In Weesp worden producten gemaakt onder de vlag van Fort Dodge. De sluiting van de locatie in Weesp komt vrij snel na de overname van Fort Dodge Animal Health door Pfizer, in oktober vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.