Redactieblog

6 reacties

Opendagen biologisch trekken 65.000 bezoekers

De opendagen bij biologische bedrijven in het Lekker naar de Boer!-weekend hebben 65.000 bezoekers getrokken.

Dat meldt mede-organisator Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw. "De bezoekersaantallen laten zien dat er veel belangstelling is voor de manier waarop biologische boeren en tuinders werken. Met het jaarlijkse Lekker naar de Boer-weekend kunnen mensen zelf gaan kijken wat biologisch bijzonder maakt. Als de consument eenmaal met zo’n vrolijk scharrelend biggetje in de armen staan, werkt dat beter dan de beste reclamecampagne", aldus Loes van Loenen, projectleider bij Biologica.

De belangstelling voor de open dagen was iets minder dan voorgaande jaren. In 2008 trokken de bedrijven nog 100.000 bezoekers, in 2009 nog 80.000.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  roel

  emotie ,zonder kennis van zaken. emotie en zaken is juist winst.Kleinerende reactie trouwens

 • no-profile-image

  Ben

  mooi toch

 • no-profile-image

  Ot en Sien

  @ Burger. Waarom moeten de koeien in de wei?. Omdat het beter is, of omdat u het zo leuk vindt.? Wist u dat koeien zich boven de 21 graden al onprettig voelen.? Dat zijn heel wat meer dagen, dan "een paar". Temperaturen van 26-30 graden zijn een regelrechte marteling voor koeien. Terwijl ik dit schrijf, zie ik 5 van mijn 32 droge koeien buiten liggen, terwijl ze allemaal de keus hebben om binnen/buiten te gaan. Dit bevestigd mijn mening, dat (mits de stalling licht, luchtig en comfortabel is) koeien het niet per defenitie beter naar de zin hebben in de wei. Mooi is het wel, dat moet ik toegeven. Maar dat is allemaal pure emotie, en geen rationele conclusie.

 • no-profile-image

  burger

  Ot en Sien, liever lekker veel dagen buiten in de wei met héél af en toe 30 C hitte (we leven tenslotte in Nederland) dan iedere dag op stal. Graag niet altijd alles als 'domme emotie' afdoen.

 • no-profile-image

  Rinie

  Ook dit jaar heb ik een biologisch dynamisch bedrijf bezocht. Koeien met prachtige hoorns, heerlijk grazend in een gevarieerde weide. En al een aantal jaren geheel zonder antibiotica. Ze waren zo nieuwsgierig als wat met hun boer in de buurt en verrassend benaderbaar voor mij als onbekende bezoeker. Ze zijn minimaal 130 dagen per jaar, dag en nacht in de wei. Dat is wat we alle koeien zouden moeten gunnen.

 • no-profile-image

  Ot en Sien

  @ Rinie. Wat een kortzichtige en onkundige ideëen heb jij. Er is een reden waarom dat koeien geen horens meer hebben, en dat is omdat ze mekaar ontzettend kunnen beschadigen met die horens tijdens rangorde gevechten. Gun je tijdens die 130 dagen weidegang, de koeien ook 30 graden hitte, zonder beschutting, of modderende koeien onder een rij bomen. Ook is kleigrond in de zomer zo hard als beton, dus vele malen oncomfortabeler dan een dik ligbed in de stal. Jouw vooroordelen over opstallen is gewoon niet realistisch, en puur emotie zonder enige kennis van zaken.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.