Redactieblog

344 x bekeken 2 reacties

NVV wil meer informatie op slachtbon

Varkenshoudersvakbond NVV wil meer informatie op de slachtbonnen van varkens.

De organisatie wil in productschapverband overleggen met slachterijen over aanvullende informatie op de slachtbonnen van varkens.

"We willen dat de tijd van aanvoer en de tijd van slacht op de bon komt te staan. Ook moet er meer herkenbaarheid komen van de toegewezen varkens", vindt voorzitter Wyno Zwanenburg. Hij doelt op de varkens waarvan het oornummer bij de slacht ontbreekt. Deze varkens worden toegewezen aan de varkensboeren die op de slachtdag varkens hebben aangeleverd. "Het is echter niet duidelijk op de bon welke dieren dit zijn." De NVV wil hiermee dat varkenshouders beter inzicht krijgen in de kwaliteit van de vleesvarkens die ze afleveren.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    voske

    Kan de NVV niet beter wat energie steken in de corrupte wereld van de varkensprijzen i.p.v. dit soort onbenullige dingen te bedenken. Kunnen ze de vlv. prijzen niet omhoog drukken net zoals ze met de biggenprijzen doen.

  • no-profile-image

    meer geld

    NVV verkoopt geen varkens, dat zul je toch echt zelf moeten doen en daarbij is de NVV vlv notering en onderzoek een prima instrument. Maar daar zul je wel te lui voor zijn........

Of registreer je om te kunnen reageren.