Redactieblog

3 reacties

NVV stopt actie tegen met vlees stuntende winkels

De varkenshoudersvakbond NVV gaat geen verdere actie ondernemen naar supermarkten die stunten met vleesprijzen.

Vorig jaar heeft de bond een inventarisatie gemaakt van supermarkten die varkensvlees aanbieden voor dumpprijzen.

De vakbond wilde de winkels hierop aanspreken en ze wijzen op verantwoordelijkheid en duurzaamheid van de sector. "We hebben de inventarisatie gemaakt en een aantal supermarkten gesproken over het stunten met vlees. Maar we zien dat de supermarkten de verleiding om te stunten met vlees niet kunnen weerstaan. We moeten de strijd tegen het stunten met vlees daarom op een andere manier aanpakken dan we vorig jaar hebben ingezet", zegt NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg.

De NVV staat achter de actie van Wakker Dier, die de aanval op C1000 heeft gericht omdat deze het meest stunt met vlees. "Maar het moet er niet toe leiden dat de vleesprijs in de winkels omhoog gaan, waarbij het rendement naar hun portemonnee gaat. De primaire producenten moeten er wel hun voordeel mee kunnen doen."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Harm

  In de laatste zinnen staat wat wakker dier voor ogen heeft. Het verhogen van de winkelprijs. De marge voor de super gaat omhoog. Vervolgens zal de verkoop dalen en gaan de inkoopprijzen verder omlaag. De netto marge bij de super blijft gelijk. De boer krijgt minder en zal weer verder wegzakken.
  Einddoel van wakker dier: koude sanering van de varkenshouderij.
  En de nvv steut deze actie, hebben dus weinig geleerd van het verleden. De boeren zijn zo dom, die laten zich naaien waar ze bij staan.

 • no-profile-image

  Diederick

  Wat een slappe actie van de NVV. De kastanjes uit het vuur laten halen door Wakker Dier!! En nu juist op dit moment, onbegrijpelijk. In plaats van samen op te trekken en eindelijk eens een vuist te kunnen maken stoppen ze. Vion is er niet meer voor en de L.T.O kok niet en de NVV?Overigens de acties waren weinig succesvol van de NVV. Wel ooit gezegd dat ze gingen beginnen maar nooit het nieuws gehaald. En straks wel weer janken dat er niets wordt verdiend. Boeren zijn onderhand gehecht geraakt aan hun slachtofferrol maar willen en zijn onmachtig om ook maar iets uit te richten.

 • no-profile-image

  gert

  Dan maar BBQ

Of registreer je om te kunnen reageren.