Redactieblog

431 x bekeken 9 reacties

NAJK blij met overwinning VVD

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) reageert positief op de verkiezingsoverwinning van de VVD.

"De VVD heeft in haar verkiezingsprogramma opgenomen dat ze jonge ondernemers wil ondersteunen, ondermeer met fiscale voordelen. Het feit dat ze nu de grootste zijn geworden is dus positief", zegt voorzitter Wilco de Jong. Naar de forse groei van de PVV kijkt De Jong met enige verbazing. "Ook zij staan positief tegenover het ondersteunen van jonge agrarische ondernemers", zegt De Jong.

Dat de Partij van de Arbeid ook groot is geworden is volgens De Jong minder gunstig voor jonge boeren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  klaas sjoerd meekma

  Waar is de tijd gebleven dat het NAJK nog een beetje boeren-idealen had? Ze zijn nu blij met een partij die hen wat geld toezegt. Alsof dat een structurele verbetering in de landbouw teweeg zou kunnen brengen. En Ivar, wat schieten we op met een GLB, een landbouw die afhankelijk blijft van subsidiestromen, afhankelijk van ambtenaren en afhankelijk van de politiek? Werk liever aan een landbouw die de gelegenheid krijgt z'n eigen broek op te houden en een normale beloning uit de markt kan halen. Ik wens jullie veel sterkte in het overleg met die malloten die de grootste verkiezingszege hebben behaald.

 • no-profile-image

  klaas sjoerd meekma

  Ik doelde met de laatste opmerking niet op de VVD. Voor de duidelijkheid.

 • no-profile-image

  johan

  Deze verkiezings uitslag is op geen 1 punt goed voor boeren
  Zijn die jonge mannen en vrouwen er zich bewust dat er ongeveer 54 zettels boeren min of meer gunstig gezind zijn
  De rest is gewoon uit op biologische landbouw

 • no-profile-image

  Ben Beerens

  Als oud NAJK bestuurder valt de NAJK reactie over de PVV me erg tegen. Deze partij wil de intensieve veehouderij afschaffen. Dan maakt het weinig meer uit wat ze verder met de landbouw willen omdat zo'n standpunt alleen al genoeg is om niet vrolijk te worden van hun winst. Dat neemt niet weg dat ze een factor van belang geworden zijn waar de sector mee in overleg zal moeten treden.

 • no-profile-image

  gert

  Ze denken er gelukkig anders over dan Atsma

 • no-profile-image

  Ivar Bisseling

  Teun Tuinder, jammer dat u zo reageert op een artikel wat juist de positieve punten bekrachtigt en herhaalt van een partij die nu gewoon de grootste is. Goed dat NAJK hier nogmaals de nadruk op legt. Dit moeten we blijven doen! Neem bijvoorbeeld ook de uitspraken van de VVD eind mei over het GLB-budget.... herhalen herhalen en ze eraan houden zou ik zeggen.

 • no-profile-image

  Teun Tuinder

  Pas maar op dat niet een linkse VVDer landbouw krijgt.....dan piepen die Jonghes al snel weer een CDA deuntje.

 • no-profile-image

  Ivar Bisseling

  Dank je wel Klaas Sjoerd voor je reactie over GLB. Ben het met je eens dat we moeten werken aan een landbouw die gericht is op een normale beloning vanuit de markt. Dat doen we ook! Diensten die we leveren waar de markt dus nog niet voor betaald horen nog altijd beloond te worden. Zoals de markt deze diensten niet volledig beloond pleiten wij voor een GLB (streven en werkelijkheid zijn twee verschillende). En daarvoor hebben we de VVD hard nodig. Willen wij alsnog ontwikkelen op bedrijfsniveau onder het nieuwe kabinet dat hebben wij (helaas) Den Haag hard nodig!

 • no-profile-image

  BIGGENFOKKER

  Nou ik ben benieuwd, alle NAJK bestuurders kennen van Aartsen natuurlijk niet meer. Intensieve veehouderij word keihard koud gesaneerd, log's beperkt extensivering bouwverbod wat gaat er dadelijk nog meer komen.
  SUCCES ALLEMAAL

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.