437 x bekeken

Meer landbouwwoordvoerders VVD

Joop Atsma is voorlopig de enige portefeuillehouder landbouw bij het CDA.

De VVD krijgt er juist minstens twee woordvoerders voor agrarische zaken bij. Dat blijkt uit een rondgang langs de verschillende fracties in de Tweede Kamer.

Nu het CDA met de verkiezingen is gedecimeerd en bovendien een aantal zetels in het parlement wordt ingenomen door demissionaire bewindslieden verkeren de christendemocraten niet langer over de luxe verschillende agrarisch specialisten te benoemen. Volgens Atsma wordt de verdeling van de woordvoerderschappen na de installatie van een nieuw kabinet opnieuw tegen het licht gehouden.

De grote winst die de VVD heeft geboekt, stelt de liberalen juist in staat meer fractieleden naar de vaste commissie voor landbouw te sturen. Na de zomer wordt de definitieve portefeuilleverdeling bekend gemaakt, maar nu al is duidelijk dat naast Janneke Snijder-Hazelhoff ook Helma Lodders en Anne-Wil Lucas-Smeerdijk zich met dit onderwerp gaan bezighouden. Snijder-Hazelhoff blijft wel verantwoordelijk voor de grote dossiers.

Elbert Dijkgraaf volgt Bas van der Vlies op als woordvoerder landbouw en natuur van de SGP. Bij D66 neemt Stientje Van Veldhoven-Van der Meer het stokje over van Boris van der Ham. Esther Ouwehand blijft namens de Partij voor de Dieren zitting nemen in de landbouwcommissie en de PvdA vaardigt hoogstwaarschijnlijk Lutz Jacobi af. De overige partijen hebben nog geen beslissing genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.