Redactieblog

300 x bekeken 11 reacties

LTO: iedereen heeft rol in veehouderij

Het ontstaan van de huidige vorm van intensieve veehouderij is de verantwoordelijkheid van iedereen. Dat meent Toon van Hoof van LTO Nederland.

"De veehouder is bereid om te schakelen naar de wensen van de consument. Als de consument kiest voor andere marktsegmenten zoals het beter-leven-segment, willen veehouders deze manier van produceren graag opschalen ten koste van de huidige gangbare manier van produceren", aldus Van Hoof.

"De consument is hierdoor mede-verantwoordelijk voor de huidige vorm van veehouderij."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ivar Bisseling

  De titel is: Iedereen heeft rol in veehouderij. De stelling/conclusie is dat de consument medeverantwoordelijk is voor de huidige vorm van veehouderij. Ben blij met die conclusie. En de boodschap is ook helder, zodra de consument het anders wil intensiever of extensiever dan kan men dat aangeven in haar koopgedrag. Door uw reactie op het artikel trekt u het totaal uit zijn verband en legt u juist de nadruk op verkeerd en gruwelijk wat nu net niet de bedoeling is. Dank u wel.

 • no-profile-image

  S.G.

  In de afgelopen 15 jaar is er gruwelijk veel gebeurd in de varkenshouderij op gebied van welzijn en milieu. Helaas is daar bij de meesten mensen weinig tot niks over bekent. De varkens in Nederland hebben het goed/beter dan in vele andere delen van europa en de wereld. Laten we daar eens trots op zijn. Men schreeuwd wel van alles dat het anders moet maar de hardste schreeuwers staan wel vooraan als C1000 z'n vleespakket voor een hele week 10 euro! Ik geloof dat men ooit een meer prijs wil betalen, dan zou het biologische vlees al lang uitverkocht moeten zijn. En de mensen kunnen kiezen. Wij varkenhouders moeten goed voor onze dieren zorgen en dat moeten we ook meer laten zien! Dus stap in de stal bij een varkenshouder!

 • no-profile-image

  domme albert

  Hou het aub bij de zichtstallen. Dragende zeugen in ruim stro. Dat kan de Nederlandse burger nog net hebben. En de rest: deuren op slot.
  Je kan zelf wel denken dat een afdeling vette mestvarkens/, of een hok slachtrijpe mestkippen genoeg bewegingsvrijheid heeft, maar de burger vergelijkt elk dier met zijn eigen huisdieren. Tegen die gedachte leg je het altijd af. Als die burger dan ook nog eens weet dat 70 % voor export bestemd is, kun je er helemaal wel een kruis door zetten

 • no-profile-image

  Dierhouder

  Ik kom regelmatig in nieuwe stallen. Het ziet er fantastisch uit! Ik begrijp de comotie werklijk niet. Die worden door actie groepen met andere bedoelingen aan gezwengeld. Dat is het probleem, het zijn de holigans van het voetbal verpesten. Het probleem is dat LTO te weinig tegen gas geeft en er mee onder de dekens kruipt. Er is een gezegde: Twee die slapen onder de zelfde deken krijgen de zelfde streken. Als dierhouderij moet je zelf de eisen stellen aan het houden van dieren, want dat is hard nodig, die dieren moeten goed gehouden kunnen worden! Als dat de man met de pet dat bepaalt komt er niets goeds van terecht, Ze hebben er vaak geen spier verstand van. Als zij het moetsten betalen zouden ze snel zwijgen!

 • no-profile-image

  sturen en besturen kan goed gedaan worden,

  Deze topsport(intensieve veehouderij)wordt bedreven door economische vaklieden.Maar net zoals de andere primaire producenten ;wordt deze door stuurders en bestuurders al jaren gedicteerd,gestuurd gedirigeert en ook bestuurd door een vakbond en een belangenbehartigers club.Laat nou deze laatste zeggen dat iedereen een rol heeft in deze;maar zij hebben die rol niet goed zat gebruikt.en dan neemt een ander de regie over en zo is geschiedt.

 • no-profile-image

  boerin aan de zijlijn

  Helemaal waar deze reaktie van sturen en besturen. Voeg daarbij het gegeven van de boeren die willen winnen van elkaar en de cocktail is klaar.Allleen de volgende generatie is niet meer ingesteld op "topsport" dus het werk kan door de bestuurders dadelijk worden overgenomen.Het systeem loopt vast.

 • no-profile-image

  klaas sjoerd

  Inderdaad, Albert. Zie 'de confrontatie' tussen Annechien ten Have en Femke Halsema. Annechien die trots is op haar bedrijf en vindt dat haar varkens het goed hebben en Femke die een vies gezicht trekt terwijl ze naar hetzelfde kijkt.

 • no-profile-image

  Hans

  Is dit het begin van het zwarte pieten???

 • no-profile-image

  Ex-LTOer

  Begint de LTO nu ook al? Laten we eerst de vraag stellen aan wie het ligt dat na decenia veehouderij de huidige veehouderij in eens niet meer in orde is? Het is juist de LTO die het kwalijk is te nemen dat er te weinig tegengeluid is tegen de leugens en manupulaties van dierenpartijen en organistaties. Het is heus niet zo verkeerd en gruwelijk wat er in de veehouderij gebeurd alleen bijna NIEMAND weet dat!!!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Prima statement van de heer van Hoof, maar wie pakt nu dan die klootzakken van de prijsdondermijnende kiloknallers voor eens en altijd aan? Want daarvan ondervindt de hele vleessector gigaschade!

 • no-profile-image

  Sybren

  Inderdaad, allemaal vingertjes wijzen.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.