Redactieblog

LTO bezorgd over beschikbaarheid vaccin Q-koorts

LTO Nederland is bezorgd over de beschikbaarheid van voldoende vaccin tegen Q-koorts.

"Naar verluidt dreigt er opnieuw een tekort. Binnenkort moeten de jonge dieren twee maal worden gevaccineerd voor ze gedekt mogen worden. Ten tijde van de laatste vaccinatieronde waren deze dieren nog te jong", zegt Nico Verduin van de vakgroep schapenhouderij van LTO.

De organisatie vindt dat er alles aan gedaan moet worden om vooral voor de melkgeiten, melkschapen en ook bedrijven met een publieke functie steeds voldoende vaccin beschikbaar te hebben. "We moeten constant voldoende vaccins in voorraad hebben. De bestrijding van deze crisis mag niet vastlopen omdat er te weinig entstof beschikbaar is", vindt Verduin.

Het ministerie reageert dat de zorg over een tekort aan vaccin niet terecht is.

Of registreer je om te kunnen reageren.