Redactieblog

238 x bekeken

Japan vergoedt veehouders schade MKZ

Japan gaat veehouders waarvan dieren zijn geruimd in de bestrijding van mond- en klauwzeer vergoeden.

Dat is in een speciale wet besloten. Naar verwachting zal hiervoor in totaal tussen de 530 en 620 miljoen euro nodig zijn. De Japanse regering heeft hiervoor een speciale wet aangenomen. Naast de vergoeding voor veehouders zijn extra militairen en politiemensen in gezet om verspreiding van de ziekte te beperken.

Het MKZ-virus treft vooral de agrarische regio Miyazaki. Niet-agrarische branches zoals de transportsector en de toerismesector hebben ook te maken met inkomstenderving als gevolg van MKZ. Toeristen mijden het gebied en transportbedrijven merken dat ladingen van vrachtwagens met kentekens uit Miyazaki soms worden geweigerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.