Redactieblog

2 reacties

CBB: geiten niet individueel testen op Q-koorts

De voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) heeft geoordeeld dat vrouwelijke geiten niet individueel getest mogen worden op Q-koorts.

Melkgeitenhouder Jan Schepers uit het Gelderse Laren spande een kortgeding aan over deze zaak. Hij wilde zijn vrouwelijke dieren individueel laten testen op Q-koorts, om ze daarmee mogelijk te behouden voor de fokkerij.  "Als ik bokken individueel laat testen moet ik wel vrouwelijke dieren hebben die door deze bokken gedekt kunnen worden", redeneerde Schepers.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    klaas sjoerd

    Als je test en je voorkomt daarmee besmet-verklaring zit je goed, als je eerst besmet verklaard wordt en je haalt dan de uitscheiders er uit dan zit je fout. Vraagje voor Brüschke en Van Zijderveld: wat is het verschil in gevaar voor de volksgezondheid?

  • no-profile-image

    Boertje

    Inderdaad Sjoerd, te gek voor worden dat dit niet eens MAG!

Of registreer je om te kunnen reageren.