Redactieblog

'Antibioticagebruik Denemarken geeft vertekend beeld'

De cijfers van het antibioticagebruik in de Deense veehouderij geven een vertekend beeld.

Dat blijkt tijdens een bijeenkomst over antibioticagebruik van GD Deventer, Nevedi en Schothorst. Antibiotica wordt in Denemarken vier tot vijf keer minder gebruikt dan in Nederland en is minder vrij verkrijgbaar dan in Nederland. Hierdoor gaat er meer antibiotica via het illegale circuit.

Een deel van deze antibiotica zouden in Nederland gekocht worden en dus geregistreerd staan in de Nederlandse verkoopcijfers van antibiotica. "We weten dat dit gebeurt, maar we weten niet in welke mate. We moeten ons hier ook niet op blind staren. Het gebeurt niet in zo grote mate dat het probleem in Nederland is opgelost als deze cijfers bekend worden", zegt varkensdierenarts Gerard van Eijden van de KNMvD.

Of registreer je om te kunnen reageren.