Redactieblog

1 reactie

Agriterra voert campagne tegen armoede bij boeren

Agriterra is een campagne begonnen om wereldleiders op hun verantwoordelijkheid te wijzen.

"Hoe kun je honger en armoede bestrijden als je niet in boeren investeert? Regeringsleiders doen beloftes voor investeringen in landbouw in ontwikkelingslanden. De boeren zelf zien daar tot nu toe weinig van", stelt Agriterra vast. Via een filmpje op internet, waarin onder andere Angela Merkel, Nicolas Sarkozy en Barack Obama aan tafel zitten, wil Agriterra mensen vragen een petitie te ondertekenen om de wereldleiders te stimuleren hun beloften na te komen.

Doel van de campagne is zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen in de petitie. Deze petitie zal later dit jaar tijdens een gezamenlijke top aan de wereldleiders worden overhandigd. De actie wordt onder andere gesteund door Albert Jan Maat (voorzitter LTO Nederland), Wilco de Jong (voorzitter NAJK) en Hans Huijbers (voorzitter ZLTO).

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Ik hoop dat de initiatief nemers zich realiseren dat we rustig kunnen zeggen dat de BOEREN een vergeten groep zijn op de wereld. Boeren zowel in het "rijke"westen als in het "arme" Zuiden, hebben het vergeleken met de andere bevolkingsgroepen in hun land financieel en sociaal minder goed. Ik weet in chargeer om de reactie niet al te uitgebreid te maken. Ik hoop dat als de regeringsleiders deze petitie tekenen, ze ook de daad bij dit woord voegen. Helaas daar stuiten de wereldleiders op het probleem >Geld< en >Economische< groei. Wordt eten duurder is er minder geld voor >leuke< dingen en / of groei. Wat economische groei ook is in een wereld waar alle grondstoffen opraken en zelfs de leef ruimte per wereld bewoner (mens, dier en plant) steeds beperkter wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.