Redactieblog

213 x bekeken 7 reacties

41 agrarische bedrijven tot nu toe in 2010 failliet

In het eerste kwartaal van 2010 werden 41 bedrijven in de land- en tuinbouw failliet verklaard.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal faillissementen is daarmee verdubbeld ten opzichte van het eerste kwartaal van 2009, toen nog 21 agrarische bedrijven failliet werden verklaard. De 41 faillissementen zijn wel een lichte daling ten opzichte van het vierde kwartaal van 2009. In die periode gingen 46 bedrijven failliet. Het merendeel van de faillissementen, 33 bedrijven, zijn tuinbouwbedrijven.

In het eerste kwartaal van 2010 was het aandeel landbouwfaillissementen in het totaal aantal bedrijfsfaillissementen bijna 2,1 procent. Een jaar eerder was dit nog 1,1 procent.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Zo houden ze daar kunstmatig de grond duur door bedrijven te laten leven die eigenlijk overleden zijn . Geen openbare verkopingen maar alles gesloten houden . O O wat zijn de banken in Nederland slim. Dit terwijl een crisus eigenlijk de oplossing moet zijn en de zwakke broeders moeten verdijnen.

 • no-profile-image

  gertje

  Wat een flauwekul ing boer. Die waarneming kan ik persoonlijk niet bevestigen, integendeel. Als ze al de stekker ergens uit trekken, dan zie ik het meer als tijdig in bescherming nemen van een ondernemer met een balk in zijn ogen. Toestanden die een ieder al een behoorlijke tijd zag aankomen, behalve die onverbeterlijke ondernemer. Die zal nu tegen grenzen aan lopen. Logisch dat het soms ergens stopt.

 • no-profile-image

  drenthe

  toch blijven de "Echte tuinders" niet overeind. bijna de kas vrij e.d. en niet te gek gedaan,..
  als ze nu een crediet nodig hebben krijgen ze dat niet.
  en de grote jongens die al aardig in de rooie shit zitten worden gered door de bank , omdat het gat in de broek van de bank anders te groot wordt.

  tja,..

 • no-profile-image

  boer

  Liever knokken voor het voortbestaan van het bedrijf, dan beroeps klager. Het laatste krijg ik zeker geen kick van.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Nee Gertje, de onverbeterlijke managers met grootheidswaanzin zijn degene die nu tegen grenzen aan lopen, zowel binnen de landbouw als erbuiten. Dit zijn vaak niet de echte ondernemers. De echte ondernemer heeft zich niet laten leiden door kuddegedrag, en zeker niet als een kip zonder kop er achter aan gelopen, maar zijn eigen plan getrokken. Bij de een was dit verantwoord groeien, bij de ander stil blijven liggen tot de (investerings)bui overtrekt en bij weer anderen omschakelen. Maar in ieder geval is deze groep niet de loonslaaf van de banken geworden, en dus zelfstandig ondernemer gebleven.

 • no-profile-image

  Teun

  UItstekend gezien melkveehouder. Velen zijn in feite loonslaven van de banken. In feite hebben ze niet meer dan de status van ondernemer. Maar goed als je daar op kickt.....

 • no-profile-image

  ING boer

  Zullen wel allemaal Raboklanten zijn, deze bank probeert momenteel op veel bedrijven de stekker er uit te trekken.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.