Redactieblog

400 x bekeken 24 reacties

Wat weet Thieme veel

Onvoorstelbaar, wat weet die Thieme veel. Wat een kennis van cijfers. Om duizelig van te worden. Of jaloers?

Uit een betrekkelijk kort interview tekende ik het volgende op:

• Over zeven jaar heeft zeventig procent van de bevolking een tekort aan water.

• Over 38 jaar zijn alle zeeën op de wereld leeggevist.

• Wij consumeren 30 procent meer dan de aarde aankan.

• Alleen de varkenssector kost ons jaarlijks 1,5 miljard aan maatschappelijke kosten.

• De financiële crisis is de kleinste van alle crisis, die ons bedreigen. Die kost éénmalig 0,74 biljoen euro. Alleen al de ontbossing, vooral veroorzaakt door de veehouderij, kost jaarlijks al 1,5 tot 1,7 biljoen euro.

• Natuur is een biodiversiteit waarvan we nog maar 15 procent over hebben.

• En dan over een ander soort natuur: vrouwen in de prostitutie moeten dezelfde rechten hebben als elke andere werknemer of zelfstandige.

Vraagje aan Thieme: waarom hebben zelfstandige boeren, die zich aan de wet houden, dan niet het recht om door te boeren zonder steeds te worden afgeschilderd als dierenmishandelaar?

Laatste reacties

 • no-profile-image

  anti

  Of Thiem veel weet of niet, het interesseert mij niet. Ze is in iedergeval tegen die doodschieters die er in onze natuur ronlopen, Dat gedrocht met een jachtgeweer in de hand. Daarom al alleen ben ik VOOR Thieme en niet voor die grgrgrgristelijke meelopers, die op zondagmiddag de gordijnen sluiten en daar hun ding doen......

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Niks nieuws onder de zon. Oude discussie. Zie ook http://www.schuttelaar.nl/download/46

  Maak me nu meer zorgen over een mogelijk paars kabinet met o.a. VVD en D66 dan hierover. Dan hebben we wel andere problemen dan Thieme.

 • no-profile-image

  linda

  Bedankt AGD voor het opsommen van deze akelige feiten. Allen gestaafd door wetenschappelijke rapporten. Niet de eerste de beste, nl. lees rapport van de VN over de visserij bv: "Het is tijd om in te zien dat dit probleem het pure ecologische en emotionele overstijgt", zegt Achim Steiner, vice-secretaris-generaal van de VN en directeur van UNEP. "De huidige gang van zaken in de visserij is schoolvoorbeeld van compleet mismanagement, en dat zal leiden tot een drama van monumentale proporties.
  13 miljoen vissersboten wereldwijd uit de vaart nemen, alternatieve jobs zoeken voor 20 miljoen van de 35 miljoen vissers en het onmiddellijk stopzetten van de 27 miljard aan rechtstreekse subsidies die overheden jaarlijks aan de visserij geven. Het rapport is van de hand van het United Nations Environment Programme (UNEP), een organisatie van de Verenigde Naties die de milieuactiviteiten van de VN coördineert. Het moet overheden onder druk zetten tegen de Rio+20-top in 2012, waar de VN het instorten van de commerciële visserij als één van de topprioriteiten op de agenda zet.

  Moe van het lezen? Tja, het is altijd makkelijker om de boodschapper van slecht nieuws met een paar losse flodders af te schieten.

 • no-profile-image

  kanker

  Bah wat een naar mannetje om mensen die zich keihard inzetten voor bigchallenge hypocriet te noemen. Zij doen tenminste iets voor een andere en nemen zelf initiatief. Patrick is net als alle ander schreeuwers hier, veel beblaat, geen wol. bah.... Deze mensen zetten zich belangeloos in om te zorgen dat jij, je ouders, je kinderen hopelijk niet die ziekte krijgen en als ze het krijgen om ze te genezen en dan noem jij ze hypocriet...bah bah en nog een bah.....

 • no-profile-image

  Patrick

  @Vergaderboer, ik heb even een aantal radio spotjes van de PvdD in onderstaande link gezet, die kun U dan downloaden en zovaak afspelen als u wilt.
  Mijn vraag is dan welk spotje vindt U nu de beste? Zie, http://www.partijvoordedieren.nl/verkiezingen/radiospots

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  En de cijfers moet je altijd een fors vraagteken bij zetten. 1,5 miljard maatschappelijke kosten van varkens? Jaja, lees het rapport maar eens. Het gaat om een gebrek aan willingness to pay bij de consument! Eerder maatschappelijke vleeskosten besparing dan maatschappelijke kosten. Voor de andere cijfers geldt waarschijnlijk hetzelfde. Als je Thiemes cijfers 3x halveert komt het misschien in de richting, en anders moet je in plaats van een min-teken in plaats van een plusteken voor de cijfers plaatsen of vice versa.

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Google maar eens op maatschappelijke baten en kosten Intensieve Veehouderij. De brief van Verburg geeft je dan een duidelijk antwoord TFWC. Je kunt ook het rapport van het IVM lezen, dan zie je hoe idioot onderzoek je dan krijgt als je maatschappelijke kosten gaat waarderen. Je kunt ook het onderzoek: /Indicatie van de maatschappelijke kosten van varkenshouderij in Nederland door vermesting en dierziekten; een quick scan/ door
  Hubert Sengers en Robert Hoste, LEI, lezen. Dan kom je aan kosten van 21c per kg. Dit wordt door de BTW al gedekt, en dan zijn baten zoals werkgelegenheid etc nog niet gewaardeerd

 • no-profile-image

  koetje

  Interessant Wipstaartje,Thieme een 'verlichte geest' zit ze soms aan de paddo's of werken die lupine-burgers hallucinerend? Sophie"spuiten en slikken"Hilbrands is ook al een fan.
  De Bhagwan had in de jaren 70 ook veel aanhangers.Al zweeft een goeroe nog zo snel,de waarheid achterhaalt haar wel.

 • no-profile-image

  Patrick

  @Piet, ach Piet jij als CDA jongere en toekomstige politicus, (wat je zelf geschreven hebt), je bent net zo hypocriet als LTO en NVV. Ik zal je gerust gaan vertellen waarom ik dat vind dat gentech problemen gaat opleveren als ziektes als kanker. Maar zo typsich jij als CDA met je normen en waarden, rentmeesterschap en voorzorg principe gaat vragen om rapporten.
  Vertel mij maar eens waarom kanker doodsoorzaak nummer 1 is, eerst zonder rapporten en als je graag rapporten wilt geven doe je dat later maar.
  Mijn uitleg is onder andere,
  Celllen zijn cellen, dna/genen stuurt cellen aan, cellen worden gebouwd en vernieuwt aan de hand van codes. Het modificeren van alles wat leeft als voedsel is een gebeuren op gen en celniveau. Langdurige manipulautie van celwerking en slechte kopies geeft problemen, naar mijn mening ook kanker, onvruchtbaarheid en nog veel meer.
  Zie het als een bloedvat/slagader, mooi als het bloed blijft stromen maar als het geblokkeerd wordt houdt het leven snel op.

 • no-profile-image

  zorg voor

  LTO???? Puur machtsorgaan. willen nu zgn wat goeds doen met hun getrap daar in Frankrijk. Met hun varkens verzieken ze het hele milieu.

 • no-profile-image

  Patrick

  @Kanker, is niet van deze tijd, prima dat ze iets doen, zoals ik al zei, een prima initiatief. Maar de schade die ze aanrichten om voor gentech te kiezen, en waar ze verantwoordelijk voor zijn, en niet nemen, is ook immens groot. Ze lichten de eigen achterban niet eens voor!! Neemt niet weg dat deze sector verantwoordelijken gewoon erg hypocriet zijn. Waarom lieten zij het zover komen dat 30% van de varkenshouders besmet met MRSA blijkt te zijn? Daar zitten ook gevaren aan die heel ernstig kunnen zijn. Wel ik wil niemand zijn feestje verpesten en gun niemand enige vorm van ziekte, maar hypocriet zijn ze wel zeker. Je hebt een erg eenzijdige kijk op de wereld lijkt het wel, inzetten voor een ander is prima, maar aan de ander kant mensen net zo ziek of zieker maken dat is pas erg, en dat is wat ze doen. Gewoon schijnheilig dus en mooi weer spelen voor eigen kerk en PR. Voor mijn part storten ze 3 miljoen euro wat goed besteed kan worden aan onderzoek naar de ziekte kanker, en iedereen bij gebaad is, dat zal iedereen toejuichen. Maar neemt niet weg dat ze hypocriet zijn als het om gezondheid/gentech gaat, en potentiële gevaren voor de voedsel keten en de gezondheid van komende generaties.

 • no-profile-image

  keutelboer

  Mevr. Thieme kan veel cijfers weten . Of deze dan wel of niet kloppen maakt verder niet uit . Dan wordt het een welles nietes spelletje . Maar de vraag is als zij haar zin zou krijgen wat zijn dan de cijfers . En wie heeft er dan nog een inkomen . Wat gebeurt er met de wekgelegenheid .Als Nederland te duur wordt waar komt dan voedsel vanaf en hoe veilig is dat . Wat gebeurt er met begrotings tekort . Heeft zij hier ook onderbouwde cijfers van . En hoe denkt zij dit uit te voeren en wat gaat dat kosten . Eerst maar eens voor economisch alternatief zorgen . Dan pas kun je iets afbreken of veranderen . We zullen tenslotte allemaal een inkomen moeten hebben en moeten eten . Iets afbreken is makkelijker als iets opbouwen .En geld uitgeven wat er niet is kan ook niet . Of de staats schuld neem toe of de belasting betaler mag weer meer betalen ,omdat weer iemand zijn zin heeft door gedrukt . Al jaren worden dierziekte gebruikt om zaken door te drukken . Het spelen op emotie is een gevaarlijk spel waar de burger snel intrapt . Daarom stel ik in begin al kloppen deze cijfers . Want is de vraag ,zijn deze zieken wel zo gevaarlijk en komt Mrsa volgens mij ook bij andere dieren voor en zelfs gewoon bij de mens zonder tussenkomst van dier .Worden wij altijd eerlijk voorgelicht , of spelen andere belangen een grotere rol . Geld .

 • no-profile-image

  Patrick

  Goed van Vergaderboer om te benomen van water probleem op korte termijn (10 jaar).
  Ik zou willen dat belangenbehartigers van boeren zoals LTO cijfers dit zouden presenteren en beseffen. Zolang LTO kiest voor wereldmarkt en de melk gedumpt wordt puur voor eigen belang in ontwikkelingslanden, dus boeren daar kapot worden gemaakt door boerenbelangenbehartigers hier. Pro-actief antibiotica gebruik geen probleem was voor jaren, zelf illegaal, ondersteund door dierenartsen en gewoon in de winkel liggen, ook CBL weet dat. Ook LTO en de rest heeft geen mening over gentech en wil het invoeren. Dat zou ik zeggen hand in eigen boezem sector.
  Tip: http://nos.nl/video/159694-videochat-met-marianne-thieme.html

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  Dat je in de politiek veel moet weten is een feit. Wat nog belangrijker is is de vraag hoe ga je er mee om? Marianne vergeet ze (gemakshalve) dat ze met haar gedrag de landbouw vernieling in praat, daarmee natuur,milieu, eten en drinken in de knel zitten. met als gevolg wat vergaderboer noteerde wat voor problemen zullen zijn/komen.

 • no-profile-image

  A.H. van Engelen

  Beste Marianne, Alles wat je nu weer beweert sterkt mij in de overtuiging dat het hoog tijd wordt dat je eens naar een psychiater/psycholoog gaat. Het is gewoon ongelooflijk dat er niemand in je omgeving is, die deze onzin goedkeurt. Er moet toch eens iemand van je club opstaan en je verbieden met jouw bijdragen door te gaan. Stel voor dat je de komende 30 jaar uit jezelf je mond zult houden; je bent echt zielig.

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik heb het eens bekeken de www.bigchallenge2010.nl en lijkt mij een prima actie van betrokken mensen. Mensen verliezen in het algemeen, en aan ziekte is altijd pijnlijk. Kanker is nu helaas een van de meest voorkomende ziektes. Wel zag ik onder het onderdeel hart onder de riem een steunbetuiging staan van minister Gerda Verburg, van LTO Annechien ten Have en Albert Jan Maat, en van NVV Wyno Zwanenburg allemaal leidinggevende en belangenbepalers in de sector. Die steunbetuigingen zijn volkomen hypocriet en verschrikkelijk dubbelzinning. Willen ze iets tegen kanker doen dan zouden ze tegen genetisch gemanipuleerde producten en gewassen moeten zijn, en geen gentech in de varkenssector gebruiken als voer. Ipv geld storten of steun betuigen voor dit prima doel en goede actie. Zij zouden boeren goed moeten voorlichten over gentech, en dat doen ze niet, dus liegen ze hun eigen boeren voor. Nee onderzoek naar kanker is zeker nodig, maar ook goede beleidsbepalers, ipv hypocriete ja knikkers.

 • no-profile-image

  kanker

  En die 'zorg voor , fris milieu en omgeving' is ook al niet veel beter, wat een slechte mensen zijn er toch op aarde.... Hoe kun je nou iemand aanvallen die zich eens inzet voor een ander ??? Kanker is een rot ziekte die te genezen valt op termijn en dan komen jullie met zulke aantijgingen....Dit zegt heel veel over deze slechte mensen.....

 • no-profile-image

  kanker

  Nog een leuk weetje...het bigchallenge fiets team uit de varkenshouderij heeft bijna 200.000 euro bijeengehaald vanuit de sector voor onderzoek naar kanker. Volgende week zijn zij een onderdeel van Alpe d HuZes, waar ze 6 maal de Alpe d Huez beklimmen Klasse prestatie van deze manne en vrouwen en de varkenssector
  www.bigchallenge2010.nl

 • no-profile-image

  Han

  Vergaderboer. Mevr. Thieme spuit veel weetjes. Deze laten controleren door het Centraal Plan bureau, >ho maar<. Dan wordt er een vorm van waarheids vinding gedaan en komt er een rapport met een cijfer t.a.v. de correctheid. PvdD (Zij)heeft toch geen verkiezings begroting laten doorrrekenen, Ze weet toch alles beter. Waar je aangeeft dat er 30 % meer consumptie is dan de aarde aankan,; "Zegt ze eigenlijk er wonen 30 % te veel consumenten op de aarde". Maar dit zeggen gaat haar een deur te ver, ze heeft liever nog eens 50 % meer mensen op de aarde, die allemaal >lupinenburgers< uit Lage Zwaluwe eten.

 • no-profile-image

  Han

  vergaderboer. Mevr. mr. Thieme beweert veel, voor haar is dit waarheid. Zij heeft een studie gevolgd waar alles wat je zegt waaar is zolang het tegendeel NIET bewezen is. Je vraag over boeren die >dierenmishandelaar< zijn is voor haar geen wetenschappelijk feit maar een >geloof< en DUS waar.
  We moeten maar leren leven, dat onze maatschappij verziekt wordt door geloofs extremisten.

 • no-profile-image

  Waarheden

  Laten we eerlijk zijn, thieme is er voor de dieren. Daar is niets menselijks aan.
  Wat is weten, wat is waarheid. Vroeger vertelde de pastoor wat de waarheid was, toen was de meerderheid nog dom.
  Tegenwoordig trappen we niet zo snel meer in dit soort waarheden. Zij die dat wel doen zijn nog gewoon net als vroeger.....

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Linda , het is alleen jammer dat Marianne Thieme selectief shopt in allerlei wetenschappelijke publicaties.

  Dat gaat op de duur tegen haar werken want al is de leugen nog zo snel , de waarheid achterhaalt haar wel. Dat hebben we wel gezien aan het gesjoemel van het Internationale klimaat panel.
  Nog maar even wachtten en de grote massa krijgt een nog grotere hekel aan die hele milieutaliban.

 • no-profile-image

  TFWC

  Weer die bekende campagne om Thieme zwart te maken. Laat die tweede kamer onderzoek maar komen over voordelen/nadelen van intensieve veehouderij voor de bevolking/natuur/schatkist. Maar dat wilt de CDA en vrienden natuurlijk niet. Rara, hoe zou dat komen.

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Patrick, kun je me ook even een link naar een onderzoek geven dat het verband tussen kanker en gentech aanwijst? O wacht, dat onderzoek is er helemaal niet..

Laad alle reacties (20)

Of registreer je om te kunnen reageren.