Redactieblog

314 x bekeken 5 reacties

Vogelgriep Deurne type H7N4

De laagpathogene variant vogelgriep die vorige week op een pluimveebedrijf in Deurne is vastgesteld was van het type H7N4.

Dat meldt de Voedsel en Warenautoriteit VWA. In 1979 was in Duitsland een uitbraak van hoogpathogene vogelpest H7N4. In 1997 was in Australië ook een uitbraak met H7N4.

Uit het onderzoek bij omliggende bedrijven blijkt dat er verder geen besmettingen waren. Het beperkingsgebied is hierdoor vrijdag verkleind van 3 naar 1 kilometer rondom het geruimde bedrijf.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  spotvogel

  Geachte A uit Deurne, in 2003 volgde ik ontwikkelingen rond de Vogelgriep van dag tot dag en heb daarover het dossier 'De Pestvogels van Veerman"gepubliceerd en later het vervolgdossier "Wachten op de pandemie". U moest eens weten wat er door LNV als overheid allemaal "normaal" gevonden wordt bij het wederrechtelijk ruimen van particuliere bedrijven, waar aanwezigheid wordt Verondersteld van virale kiemen die 'Misschien', 'Wellicht' of 'Eventueel'
  érgens op deze planeet of in het universum onder 'Bepaalde Omstandigheden' 'Mogelijk' schade zouden 'Kunnen' opleveren. Op die manier ruimde LNV destijds honderden pluimveebedrijven, louter en alleen maar op de vermoedelijke aanwezigheid of verdenking van enige stam van Aviare influenza. Daar werd later nooit meer iets over vernomen. Dat er 31 jaar geleden een "uitbraak" geweest zou zijn in Duitsland van hoogpathogene Aviare influenza H7N4 en 13 jaar terug in Australië, zegt helemaal geen snars. Want wat was toentertijd dan de reële schade door die "uitbraken"? Of heeft men maar zekerheidshalve geruimd zonder dat er feitelijk veterinaire aanleiding toe was? Het zou mij niet verbazen. LNV is gewoon al jarenlang op zoek naar mogelijkheden om zoveel mogelijk veehouderijen ijskoud weg te saneren. Het toverwoord daarbij is "Ruiming"! Dat staat aan de Bezuidenhoutseweg synoniem voor aanzet tot IJskoude Sanering!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Daar gaat het hier nu even niet over, persoon die zich "Tegen Bio-Industrie"noemt. Er is minstens zoveel reden om tégen LNV en tégen deze regering te zijn. De rueksichtsloze manier waarop er ongefundeerde ruimingen worden uitgevoerd, kosten niet alleen nodeloos veel dierenlevens (vervolgens worden de kadavers door de Rendac verwerkt), maar zijn ook een onrechtmatige aanslag op het leven van de boerengezinnen die daarvan afhankelijk zijn. Het maakt allemaal deel uit van de manier waarop het CDA alles willens en wetens naar de testikels heeft gejaagd. Mens, dier, miljeu, landschap en toekomstperspectieven! Als er dus sanitair corvee moet plaatsvinden dan is nu het woord aan de kiezer (vr/m)!

 • no-profile-image

  a

  Wij zijn het geruimde pluimveebedrijf.
  Ik vind het belachelijk dat wij de typering van het H7 virus in het Agrarisch dagblad moeten lezen, voordat wij persoonlijk op de hoogte zijn gebracht door de VWA of wie dan ook.
  Is dit de juiste manier?????.

 • no-profile-image

  a

  Beste tegen bio industrie
  Meer dieren op een hoop frotten?
  De plek waar alles begonnen is, zijn de freiland kippen.
  Die kunnen buiten zo lekker en zo veel lopen als ze zelf willen, plek genoeg.
  Willen we dit voorkomen, moeten we ze binnen houden,maar de aktie's van wakker dier willen toch onze kipjes buiten laten lopen dat is toch goed voor het dier, zo ook de scharrelvarkens die buiten lopen, koeien in de wei enz.
  Laat die groepen dan maar zeggen hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.
  En ik zal je meteen zeggen dit hele gebeuren heeft een zeer grote invloed op het gezinsleven, met 2 kinderen die de dag na ruiming aan hun examens moesten beginnen. ik ben beniewd hoe ze die gemaakt zullen hebben.

 • no-profile-image

  Tegen

  Nog veel meer dieren op een hoop frotten. het moet allemaal gewoon worden verboden. We stinken gewoon weg in de Peel van de varkens en het pluimvee. stoppen ermee. Het brengt alleen maar ergernis en ziektes met zich mee. Gelukkig al geen megastallen. de rest mag ook worden opgeruimd.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.