Redactieblog

2 reacties

Varkenshoudersvakbond: PVV-heffing kan omlaag

De heffing die varkenshouders moeten betalen aan het Productschap Vee en Vlees (PVV) kan omlaag.

Dat zegt de varkenshoudersvakbond NVV. "Uit de jaarrekening blijkt dat het PVV een onverwacht hoog positief resultaat heeft geboekt. Het is zeker met het oog op de huidige financiële situatie in de varkenssector niet uit te leggen dat het PVV nog meer aan haar reserves zou gaan toevoegen", aldus de NVV.

Volgens de organisatie zou het PVV dan ook boven de SER-norm van het niveau dat maximaal in kas mag zijn komen. De hogere baten van het PVV komen door meer heffingsinkomsten door meer slachtingen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Tja, de LTO die hadden we ook nog!

 • no-profile-image

  Burke

  Dat roept het NVV al jaren , maar wat is zo'n stem nog waard als er maar gedaan wordt wat men wil. Laat het NVV maar eens gaan zoeken naar andere mogelijkheden om hum stem kracht bij te zetten, want dit geluid hoor je volgend jaar weer. Stap desnoods maar uit het overleg. Waar blijft LTO?. Een stoel bezet houden en vervolgens maar ja knikken.
  Wien van de Brink draait zich in zijn graf om.!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.