Redactieblog

334 x bekeken 2 reacties

VWA: nog altijd dertig pluimveebedrijven op slot

Dertig biologische leghennenbedrijven zijn nog altijd geblokkeerd in verband met het veevoer dat vervuild was met dioxine.

Dat meldt de Voedsel- en Warenautoriteit. In totaal waren 54 pluimveebedrijven geblokkeerd. De eieren van de bedrijven worden onderzocht op dioxine. Als deze voldoen aan de norm wordt het bedrijf weer vrijgegeven.

Door de partij mais uit Oekraïne hebben tussen januari en eind april eieren in de supermarkten gelegen die mogelijk een verhoogd dioxinegehalte hadden. Hoewel in februari al verdenkingen waren over het veevoer werd eind april pas in Nederland actie ondernomen, nadat de Duitse keuringsinstelling KAT aan de bel had getrokken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Drost

  Is het niet krankzinnig om mais te importeren van Ukraine voor voer van biologische kippen en ook daarboven waar het drama van radioactiviteit is gebeurt. Waneer werd een stop gezet aan het onzin te bestellen aan verre landen {buiten Europa}. En al dat talk over duurzamheit !!!

 • no-profile-image

  a nonymus

  je hebt leugens, grote leugens en statistieken. je hebt bedrog, groot bedrog en biologisch. maar ja, wat je van ver haalt is lekker, alleen moeilyk te controleren. daar is de oudste zoon van de weduwe Von Amsberg ook achter gekomen met dat, toegegeven best wel fraaie, argentynse vlees van hem, maar ach; ich habe se nicht gewusst.
  fk8e3x

Of registreer je om te kunnen reageren.