Redactieblog

8 reacties

Nog steeds weinig animo voor brede weersverzekering

De belangstelling voor de brede weersverzekering blijft zeer gering.

Dat blijkt uit een inventarisatie bij de vier aanbieders van de verzekering. Definitieve aantallen willen de verzekeraars nog niet noemen, maar naar schatting zullen in totaal enkele honderden verzekeringen afgesloten worden. Veel meer dan vijfhonderd verzekeringen lijken het niet te worden.

Verzekeraars merken dat er na 15 mei, de datum waarop ondernemers moeten aangeven of ze subsidie willen ontvangen voor de verzekering, nog veel verzekeringen worden afgesloten. "Vorige week hadden we ongeveer honderd aanmeldingen, inmiddels zijn dat er 150", aldus Marien Boersma van verzekeraar Agriver. Vereinigte Hagel en de Onderlinge Weerschade Verzekering (OWV) willen geen aantallen noemen, maar geven aan dat het om enkele honderden gaat.

Bij AgriVer hebben vooral akkerbouwer een brede weersverzekering afgesloten, bij OWV en de verzekeringsmaatschappij OFH vooral fruittelers.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ieder weldenkend mens weet dat aan een verzekering waarvan de premie tot 60% subsidiabel is, een luchtje zit. Zo ook bij de brede weersverzekering: dat zaakje riekt. Trouwens goed opgemerkt "exact thuis", laat ze maar eens een onderzoek doen waarom er geen belangstelling is. Laat de onderzoekers beginnen de verzekeringsvoorwaarden te vergelijken en ontrafelen. De boeren zijn niet op hun achterhoofd gevallen en hebben dat ook gedaan en forse kritiek geleverd op de voorlichtingsavonden. Vandaar de geringe belangstelling, maar daarover lees je nergens iets terug. Ook niet in Nieuwe Oogst, en dat is gewoon ronduit slecht en bedenkelijk voor een agrarisch ledenblad.

 • no-profile-image

  Rode Tomaat

  Wat vreemd.Ik heb toch al artikelen gelezen waarin gezegd werd dat het zo goed ging.......

 • no-profile-image

  exact

  De banken laten het wel, Han, om boeren te verplichten dergelijke wanstaltige verzekeringen te nemen. Dan komen we in de toekomst dagen te kort om failliete bedrijven te verkopen. Gelukkig hebben ze (meer) verstand van verzekeren.

 • no-profile-image

  boerin

  Winst = inkomsten - uitgaven . Als je het laatste restje aan de weerverzekering uitgeeft hou je niks meer over om van te leven.

 • no-profile-image

  Han

  @Boerin. Uw formule is geheel juist. Maar ik ga toch uit van het feit dat u uw gebouwen hebt verzekert tegen Storm en Brand (doorgaans verplicht door bank) een arbeidsongevallen verzekering hebt. En dan te weten dat u er van uitgaat dat u nooit éé'n Euro zult vangen van de maatschappij. U zit ommer niet te wachten op brand of een ernstig ongeval. Dit overziend is al deze premie weg gegooid geld? Bij de brede weersverzekering is de onderlinge vrez. mij een leuke kans geboden om met subsidie het eigen vermogen aardig op te krikken en dan te weten dat bij vele onderlingen u geen Euro had gekost ten opzichte van de huidige Storm en hagel verzekering. Ziet u dit geld liever verdwijnen in d elinkse pot voor Plattelands ontwikkeling, anders gezegd Natura 2000, wandelwegen, boswallen etc.

 • no-profile-image

  exact

  Dit is toch duidelijk een signaal. Er zou een onderzoek ingesteld moeten worden naar het waarom van de geringe belangstelling. Dat zal er natuurlijk nooit komen, want het is duidelijk: het kost te boer gewoon te veel en LNV is supergoedkoop van mogelijke claims af. De verzekeringen moeten niet janken want ze hebben het voordeel dat bij de boer moest liggen volledig ingepikt. De belangstelling was groot, totdat we er achter kwamen dat we genaaid werden.

 • no-profile-image

  Wel

  Nou, dan blijft er nu geld over en ik hoop dat Verburg de premie 100% subsidieerd in de plaats van 60%.

 • no-profile-image

  .

  Denk niet dat Nieuwe Oogst kritisch zal zijn. Je gaat toch niet plassen in je eigen drinkbak? We zijn onvoorstelbaar te kakken gezet en onze voormannen hadden blijkbaar een borrel te veel op toen ze constateerden dat er een prima pakket voor ons zou komen.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.