Redactieblog

1 reactie

Landbouwschap afschaffen

Aan diepgaande kennis van zaken ontbreekt het onze politici natuurlijk. Maar over het algemeen ga ik er wel van uit, dat die mensen enigszins weten waar ze het over hebben.

Men is fanatiek, maar niet achterlijk. Ik laat mij bij die gedachte niet in de war brengen door die treurigstemmende televisiedebatten. Dan maar de verkiezingsprogramma’s lezen. Het gaat tenslotte om de inhoud.

De programma’s lijken veel op elkaar. 'Duurzame landbouw' en 'beheer van het landschap' wat de klok slaat. Het moet allemaal meer mensgericht, diervriendelijk en plantaardig. Toch zijn er ook verschillen. Als we de landbouwsubsidies nagaan blijkt dat het CDA het Europese landbouwbudget ook na 2015 op peil wil houden. De PvdA wil de subsidies verlagen, de VVD wil ze helemaal afschaffen "bij een wereldwijd gelijk speelveld – dus zonder concurrentievervalsing doordat er verschillende eisen worden gesteld aan de productie en producten".

Het leukst om te lezen is het programma van de Partij voor de Vrijheid. Heel veel strijd tegen de islamisering van ons land natuurlijk. Dat leidt ook tot verrassende keuzes: tegen windmolens en voor kerncentrales, want dat maakt ons onafhankelijk van de islamitische landen. Onder het hoofdstuk "kiezen voor dieren, boeren en vissers" staat dat de PVV een speciaal dierenalarmnummer wil (113), een aparte dierenpolitie en zware straffen voor dierenmishandelaars. De rechten van het dier moeten in de Grondwet.

De PVV is ook voor een gecontroleerde afbouw van de bio-industrie, zonder daarbij de boeren de nek te willen omdraaien. Tja. De PVV wil Europa buiten de deur houden: "Boeren moeten bevrijd worden uit de klauwen van Europa. Ons landbouwbeleid moet helemaal worden gerepatrieerd. Nederland moet weer zelf uitmaken hoe wij onze boeren, tuinders, vissers en landeigenaren aansturen." Kennelijk weet men helemaal niets van EU-landbouwbeleid. Om de boeren toch voor de PVV te winnen wordt als oplossing aanbevolen: "geen gedwongen lidmaatschap van publiekrechtelijke organisaties zoals het Landbouwschap". Achterlijk én fanatiek. Zou het kunnen zijn dat de PVV is geïnfiltreerd door de islam?

Eén reactie

 • no-profile-image

  Het aantal primaire producenten iedere

  De afgelopen 10 jaren is een gouden tijd geweest voor :grootschalige zuivel en vleesverwerkers in nederland.
  (Zij doen heel veel overname,s)
  Als je dit willen blijven handhaven??
  waarom zou en op welke partij moet een melkveehouder dan toch gaan stemmen?

Of registreer je om te kunnen reageren.