257 x bekeken

Debat nertsenhouderij half juni

Het debat over het mogelijke verbod op de nertsenhouderij wordt pas op zijn vroegst half juni gehouden.

Voor- en tegenstanders in de Tweede Kamer van het initiatiefwetsvoorstel van SP en PvdA botsten vanmiddag over de planning van de behandeling. De eerste groep wil dat het plan zo snel mogelijk wordt besproken, omdat het nu nog een meerderheid heeft. Na de verkiezingen op 9 juni is dat wellicht anders, zo is de vrees.

En dat is precies waar de tegenstanders op hopen. CDA, VVD en SGP drongen er daarom op aan eerst ruim de tijd te nemen voor een schriftelijke vragenronde en het debat uit te stellen tot de installatie van de nieuwe Tweede Kamer. Bij wijze van compromis werd uiteindelijk afgesproken dat de behandeling plaatsheeft met het huidige parlement, maar wel kort na de verkiezingen.

Of die afspraak ook zal worden nageleefd, is zeer de vraag. CDA’er Ger Koopmans voorspelde dat als de tegenstanders van de wet na de verkiezingen in de meerderheid zijn, de behandeling zal worden uitgesteld tot de installatie van de nieuwe Kamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.