Redactieblogger

359 x bekeken

De geur van versgemaaid gras

Waar haalt een striptekenaar zijn inspiratie vandaan? Nou, bijvoorbeeld uit het maaien van zijn gras.

Een week geleden sprak ik op een geitenboerderij een advocaat. Niet beroepshalve, gelukkig. Hij vertelde me dat hem op feesten en partijen met familie en vrienden vaak om juridisch advies gevraagd wordt. ,,De appelboom van mijn buurman komt tot over de heg. Mag dat zomaar?”
Artsen schijnen hetzelfde probleem te hebben. Zij krijgen allerlei kwalen voorgeschoteld. ,,Volgens mij heeft de dokter het verprutst, wat denkt u?”
Het mooiste zou zijn om een advocaat én een arts gelijktijdig te treffen op een feestje. Heb je meteen alle benodigde deskundigen bij de hand voor als je een geschil hebt met een ziekenhuis.
Bovendien heb je er lekker wat te eten en te drinken bij. Maar dit terzijde.

Als striptekenaar heb je weer andere ‘problemen’. Onze beroepsgroep krijgt vaak te horen: ‘Daar kun je vast wel een leuke strip over maken!’ Soms is dat ook zo. Maar meestal komt de inspiratie uit een totaal andere hoek.
Afgelopen weekend bijvoorbeeld was ik het gras aan het maaien. Plattelandsmensen zien nu meteen een grote trekker met een cyclomaaier voor zich. Of minstens een zitmaaier. Maar ik doe die paar vierkante meter om ons huis nog gewoon met zo’n duwding. Maar dit terzijde.
De buurman kwam naar buiten en zei: ,,Dat ruikt lekker, dat versgemaaide gras.” ,,Ja”, zei ik, ,,daar doe ik het ook voor, voor die lekkere geur.” De buurman stapte in zijn auto en vertrok. Hij had ook kunnen zeggen: ,,Daar kun je vast wel een leuke strip over maken!” Want dat was wel wat ik dacht: ,,Daar kan ik vast wel een leuke strip over maken!”

Zo gezegd, zo gedaan. Dinsdag gaat Opa het gras maaien, louter en alleen vanwege de lekkere geur.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.