Redactieblog

4 reacties

Verburg: sector werkt aan verbetering

Landbouwminister Gerda Verburg vindt dat er al veel gebeurd om de veehouderij in Nederland duurzamer te maken.

Ze zegt dat in reactie op het manifest tegen de intensieve veehouderij van meer dan honderd hoogleraren. “Er wordt hard gewerkt om de sector te verduurzamen. Het gaat niet alleen om de pluimveehouderij, zoals bij de rondeelstal, maar ook bij de varkenshouderij en de rundveehouderij worden grote stappen gemaakt”, aldus Verburg in het tv-programma Nova.  De minister adviseerde de hoogleraren de stad eens uit te komen en te gaan kijken op het platteland hoe de veehouderij er op dit moment voor staat.

Verburg wees de indieners van het manifest bovendien op feitelijke onjuistheden in het stuk. “Ze hebben hun huiswerk niet helemaal goed gedaan. In het stuk staat bijvoorbeeld dat de sectoren zwaar gesubsidieerd worden, terwijl dat in de pluimvee- en varkenshouderij niet het geval is”, aldus Verburg.

Tegelijkertijd wordt Verburg verweten dat ze alleen naar de landbouwlobby luistert. “We moeten niet vergeten dat het agrocluster 10 procent van de werkgelegenheid en 10 procent van het Bruto Nationaal Product genereert. Ik luister niet alleen naar de landbouwlobby, maar ook niet alleen naar de actiegroepen. Als ik alleen naar actiegroepen zou luisteren dan zou er over een paar jaar geen boer meer overblijven”, zegt Verburg in de tv-uitzending.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  als een boxer op de grond ligt, krijgt ie tien tellen rust. bij ons vliegt de georganiseerde haatdraagende, antie varkensboerenclub er dan vol op ons af. kom maar op, hoe meer leugens ze over ons vertellen, hoe sterker we worden.

 • no-profile-image

  vleeseter

  Als ik door langs spijkenisse rij dan stik ik bijna ik die vieze stank vanuit de botlek, moet ik mijn auto poetsen omdat er allemaal smerige smurrie opgeplakt zit en ben ik een paar weken ziek door alle vervuilende en kankerverwekkende lucht daarzo. Er is idd niets veranderd, strerker nog in zon vies stinkhol als spijkenisse is het alleen maar erger geworden laatste jaren....bah geef mij maar platteland met hier en daar een varkensstal.....

 • no-profile-image

  Jos Ruissen

  Als ik jaren geleden door bijv. Brabant of Gelderland reed, zag ik heel veel varkensstallen en geen varkens, omdat die opgesloten zaten onder niet fijne omstandigheden. Als ik nu door dezelfde provincies rij, dan zie ik geen verandering. Hoe kan de minister nu zeggen, dat er grote stappen voorwaarts zijn gemaakt?

 • no-profile-image

  exact

  Als je je er niet verder in verdiept dan via een ritje met je auto, dan kun je net zo goed niet reageren.

Of registreer je om te kunnen reageren.