Redactieblog

9 reacties

Van de Broek wil doorstart bedrijf op nieuwe locatie

Mesthandelaar Anthony van de Broek wil op een nieuwe locatie zijn bedrijf in mestverwerking en mesthandel voortzetten.

"We hebben een nieuwe locatie gevonden waar de hygiënisering van 500.000 tot 600.000 kuub mest in principe vergunbaar is. Het plan is ingediend bij de provincie en we gaan deze week in overleg", aldus Van de Broek. De nieuwe locatie ligt in Noord-Brabant.

De mesthandelaar, die varkensdrijfmest hygiëniseert en exporteert, gaf begin april aan zijn bedrijf per direct te beëindigen. Tegen Van de Broek zijn hoge boetes geëist omdat hij de benodigde vergunningen niet heeft. De boetes lopen in de miljoenen euro’s. In maart vond nog een grote inval plaats op zijn bedrijf, waarbij de ondernemer enkele dagen vast heeft gezeten voor verhoor.

Van de Broek is op dit moment de huidige locatie in Lierop aan het afbouwen. "Er was nog veel mest in voorraad. Mede door het late voorjaar hebben we geruime tijd geen mest uit kunnen rijden. Deze mest was al wel in voorraad."

Van de Broek verwacht dat de mestexport nog twee weken zal duren, dan is de voorraad op. "Het is te hopen dat we op de nieuwe locatie aan de slag kunnen. Er wordt nu veel mest uitgereden in Nederland, waardoor er bij de varkenshouders weer wat ruimte komt in de mestputten. Maar als de gewassen straks allemaal gezaaid zijn, komen de problemen. Er is hier in de regio niet voldoende plaatsingsruimte voor alle mest, dus er moet een oplossing komen", aldus Van de Broek die vorig jaar 500.000 kuub varkensmest naar Duitsland exporteerde.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Wat wil je nu eigenlijk zeggen, Exportboer?

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Begin jij het ook in de gaten te krijgen, Hans uit Zwartsluis?

 • no-profile-image

  export boer

  volgens mij moeten er minder varkens komen in nederland, met een koude sanering, die krigen ze zou wel minder mest weg prijsen mest omhoog, minder varkens weg export prijsen holland omlaag, is vion ook bij gebaat en zlto ook want zijn de zelfde club, en nvv rust uit en kijkt toe.

 • no-profile-image

  keutelboer

  Beste Kritische Lezer . Volgens mij wil export Boer aangeven dat Vion , Rendac, enz. Allemaal dochter ondernemingen zijn van Besr Agri Fund of net hoe het ook heten mag . Dit bedrijf is eigendom van ZLTO . Dus als er minder concurentie op hun werkgebied is kopen ze goed koper in , en als goed is meer winst maken . Daarom verwijst hij naar belangen vestrengeling . Ik denk niet dat dit in dit specifiek geval aan de orde is . LTO EN NVV zwijgen wel vaker . Soms kan men maar beter neutraal zijn .

 • no-profile-image

  varkenshouder.

  Geachte varkensboeren nu moeten we onze stil zittende nvv en zlto toch eens wakker maken dat ze dit ondersteunen.
  Want wat wordt anders de mestprijs dus bellen naar die clubs.

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  Ik heb het verhaal van de broek gevolgd,als deze ondernemer morgen echt moet stoppen waar moet deze mest dan heen wij als akkerbouwers kunnen die mest niet gebruiken ook niet voor meer geld al denken dat veel varkensboeren.

 • no-profile-image

  boerke

  ik heb mijn belangenbehartigers al gebeld, maar ga dat morgen weer doen, hopelijk komt dan binnenkort aan het gedonder een eind en kan van de broek zijn energie weer aan belangrijkere dingen kwijt dan met advocaten aan tafel zitten of op de koffie bij de politie

 • no-profile-image

  lang leve de export

  wie o wie heeft er eventjes tijd om, de nvv en zlto wakker temaken zijn namelijk in slaap gesukkelt, willen ook niet wakker worden, beide heeren hebben een groot salaris voor niks te doen, want wat berijken beide clubs nauw niets.

 • no-profile-image

  Hans

  Zou het ook kunnen dat de NVV en ZLTO stil zitten als het om v.d Broek gaat, om een heel andere reden?

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.