Redactieblog

Uitbraak MKZ in Japan

Bij een rundveebedrijf in Japan is Mond- en Klauwzeer uitgebroken.

Dat heeft het Japanse ministerie van landbouw aan de werelddiergezondheidsorganisatie OIE gemeld. Drie runderen op het bedrijf in het zuiden van het land zijn besmet. Alle dieren op het kleinschalige bedrijf met 16 dieren zijn geruimd. Japan heeft vanwege de uitbraak de export van rundvlees tijdelijk stil gelegd.

In 2009 exporteerde het land ruim 600 ton, met een waarde van 31,6 miljoen euro. Japan exporteert vooral Wagyu-rund, een zeer hoogwaardig rundvlees waarbij het dier wordt gemasseerd. De laatste uitbraak met MKZ in Japan was in 2000. In de buurlanden China en Zuid-Korea zijn op dit moment ook problemen met MKZ. In Zuid-Korea zijn de laatste weken tienduizenden dieren geruimd in verband met de ziekte.

Of registreer je om te kunnen reageren.