Redactieblog

3 reacties

Subsidieregeling erosiebeperking Limburg

De provincie Limburg geeft boeren 50 euro subsidie per hectare die hun grond niet ploegen en na de oogst een bodembedekker inzaaien.

De stimuleringregeling niet-kerende grondwerking is van 6 april tot en met 14 mei opengesteld. De regeling geldt als maatregel tegen erosie. Financiering vindt plaats door het Waterschap Roer en Overmaas (WRO) en de Provincie Limburg en past volledig binnen het in december 2008 overeengekomen convenant tussen WRO, LLTB en Provincie Limburg. Dienst Regelingen voert de subsidieregeling uit.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Het is me niet duidelijk waarom een boer geld subsidie moet ontvangen om zijn bouwvoor >belangrijkste productie middel< gaat sparen. Hieruit mag ik concluderen dat de boeren in Zuid Limburg hun bouwvoor en daarmee hun productie te grabbel hebben gegooid?? Wil er bij mij niet in. Hebben deze boeren nooit gehoord van >strip cropping<. Een oude techniek om erosie tegen te gaan. nee wij gaan een subsidie regeling optuigen om bekende technieken aan de man te brengen tegen veel bureaucratie.

 • no-profile-image

  bela

  hier wordt ons weer een dikke vette worst voor gehouden waar als het op uitbetalen aankomt nog geen knakworstje van over blijft dit is weer een regeling met heel veel mitsen en maren waar je als boer weer niets aan hebt

 • no-profile-image

  sjeng

  Regeling voor bejaarde boeren die alleen nog maar geld willen innen en goede landbouwpraktijk terzijde schuiven.
  Dit is geld wegsmijten. Dit geld kon broodnodig gebruikt worden om daar waar nodig knelpunten op te lossen.
  Maar ja, het is gemeenschapsgeld, en daar kun je mee doen wat je wil.
  Afschaffen dat waterschap, liever gisteren dan vandaag.

Of registreer je om te kunnen reageren.