3 reacties

Snijder maakt wet tegen graafmelding

VVD’er Janneke Snijder wil nog voor de zomer een initiatiefwetsvoorstel indienen om de verplichte melding voor graafwerkzaamheden tot vijftig centimeter te schrappen.

Het Tweede Kamerlid heeft er geen vertrouwen meer in dat het kabinet met een bevredigende oplossing komt. Vorige week maakte Dienst Regelingen bekend dat boeren de graafmelding voortaan via de Gecombineerde Opgave kunnen doen. Deze melding is verplicht in het kader van de Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten (Wion).

Snijder vindt dat nodeloos ingewikkeld. Zij stelt dat een melding nergens voor nodig is. De Wion is al lang een steen des aanstoots voor de agrarische sector. Het melden van graafwerkzaamheden in de bovenste laag van de grond brengt veel administratieve lasten met zich mee, terwijl het nut ervan betwistbaar is. Snijder hoopt met haar voorstel in één klap een einde te maken aan deze slepende kwestie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ger

  Janneke is goed bezig!!

 • no-profile-image

  Veehouder

  Wordt er door de gemeente ook gemeld bij sloot onderhoud? Daar zal wel niet aan gedacht zijn. Kunnen ze kiezen tussen natte voeten en melden of de wet aanpassen voor droge voeten

 • no-profile-image

  gert

  Ja, en de overheid maar beloven dat er minder regels komen

Of registreer je om te kunnen reageren.