352 x bekeken 2 reacties

PvdA: veehouderij sneller verduurzamen

De intensieve veehouderij moet sneller verduurzamen.

Dat stelt de PvdA in haar vandaag gepresenteerde verkiezingsprogramma. De partij wil een rem op schaalvergroting en een verbetering van het dierenwelzijn.

Verder pleiten de sociaaldemocraten voor een verbod op de nertsenhouderij, een beperking van het antibioticagebruik, strengere eisen aan diertransporten en het drastisch verlagen van de Europese landbouwsubsidies. De biologische land- en tuinbouw kan volgens de PvdA een voortrekkersrol vervullen.

Of er na de verkiezingen wat betreft de PvdA nog een minister van landbouw wordt benoemd, is onduidelijk. Het programma spreekt van een 'modernisering van de rijksoverheid' met als resultaat een kernkabinet bestaande uit een beperkt aantal kabinetsministers bijgestaan door departementsministers.

Lees ook: PvdA wil EU-landbouwbeleid beëindigen

Laatste reacties

  • no-profile-image

    lol

    De boeren ook

  • no-profile-image

    roy

    Ik mis het behalen van milieudoelstellingen. Is dit niet belangrijk? Naar mijn mening moeten we naar een welzijnsvriendelijke veehouderij met een lagere milieubelasting en daar maakt schaalgrootte en bio/eko/gangbaar niets uit. Ik wil doodgewoon lekker eten op tafel!

Of registreer je om te kunnen reageren.