Redactieblog

Omvang rundveestapel in Europa blijft vrijwel stabiel

De rundveestapel in de Europese Unie is in 2009 vrijwel gelijk gebleven ten opzichte van 2008.

Dat blijkt uit cijfers van Eurostat. In december 2009 telde de Europese Unie 88,3 miljoen runderen. In Frankrijk worden met 19,2 miljoen dieren de meeste runderen gehouden, 1 procent minder dan in 2008.

De Duitse rundveestapel daalde met 0,7 procent naar 12,9 miljoen dieren. In Groot-Brittannië, nummer drie, nam het aantal dieren met 0,7 procent toe naar 10 miljoen. Een opvallende verschuiving vindt plaats in Roemenië, waar de omvang van de veestapel met 6,7 procent afnam naar 2,5 miljoen.

De daling van de veestapel is vooral bij dieren jonger dan 1 jaar (1,9 procent). Bij de oudere dieren is het aantal stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.