Redactieblog

851 x bekeken 5 reacties

Kadaster registreert recordprijs voor grasland

De gemiddelde grondprijs voor grasland is in het eerste kwartaal van 2010 met 5 procent gestegen.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het Kadaster. Voor een hectare grasland werd in de eerste drie maanden van 2010 36.459 euro betaald. Dit betekent een nieuw record. Nooit eerder lag de gemiddelde grondprijs voor grasland zo hoog.

De stijging van de gemiddelde grondprijs komt naar verwachting door de beperkte handel in grond op dit moment. Makelaars constateren dat er de laatste maanden weinig transacties plaatsvinden. Percelen die wel verhandeld worden zijn vaak goede percelen, waarbij meerdere gegadigden zijn voor de grond. Dit leidt tot een hogere gemiddelde grondprijs bij de transacties die plaats vinden.

De gemiddelde grondprijs voor bouwland is in het eerste kwartaal met ruim 1 procent gedaald, waardoor het prijsniveau met 39.677 euro per hectare weer onder de 40.000 euro-grens daalde.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  Niet klagen als de kostprijs te hoog is!!

 • no-profile-image

  boerinneke

  Ik heb het al vaker gezegd. De beste investering, die mijn man ooit heeft gedaan is het kopen van grond. Landbouw grond geeft een zeer goed rendement aan opbrengst en waarde stijging.

 • no-profile-image

  Rindert

  Kunnen die boeren nog wel rekenen????? stel de grond kost 20000/ ha dan duurt het nog 20 jaar voordat je er wat aan verdient!! melkprijs is nog niet laag genoeg geweest zeker om het te leren!

 • no-profile-image

  boeregrond

  beter duur dan niet te krijgen

 • no-profile-image

  ab

  en nu eerst maar eens corrigeren voor de aankopen van boeren die voor miljoenen zijn uitgekocht. deze betalen fors meer dan de marktwaarde.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.